درودی مجدد خدمت شما علاقه مندان ورود وزندگی در بلژیک
مدتیه ، یکی از سوالات مشترکی که متقاضیان از ما میپرسند اینه که زبان در بلژیک چند نوع هست و آیا های دیگه . در این پست شما رو با این چالش آشنا و توضیحاتی خدمت عرض میکنیم.
بلژیک به علت دوزبانگی کشور همواره با بحران وحدت و هویت روبروست. گرچه اختلافات بیشتر در ظاهر، جنبه زبانی و فرهنگی دارند، ولی در دهههای اخیر مؤلفه اقتصادی نیز بیش از پیش در آنها عمده شدهاست.
در فلاندر حزب ناسیونالیست «ائتلاف نوین فلامن» که هدف نهاییاش تجزیه بلژیک است، در سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۰ درصد آرا را کسب کرد و در والونی، سوسیالیستها که به شدت خواهان ادامه موجودیت بلژیک هستند، با آرایی مشابه پیروز انتخابات شدند.
پس از تشکیل بلژیک در سال ۱۸۳۰، زبان فرانسوی زبان رسمی و اداری و آموزشی این کشور بود و در مدارس ابتدایی تدریس میشد. به تدریج در میان فلاندریها جنبشی برای ارتقای موقعیت زبانی خود و شکست اقتدار زبان فرانسه در بخشهای مختلف شکل گرفت که اوج موفقیت آن مجاز شدن مدارس دوزبانه در سطح متوسطه بود.
این جنبش در اواخر سده نوزده متعاقباً بسیج اقلیت فرانسویزبان مقیم در منطقه فلاندر را به دنبال داشت که نگران از دسترفتن امتیازات خود در میان اکثریت فلاندریها بودند. روند خودیابی هویتی و زبانی فلامنها سال ۱۹۳۰ با ایجاد دانشگاه خنت در فلاندر که تنها به زبان هلندی در آن تدریس میشد نقطه عطف تازهای پیدا کرد.
کشمکشهای زبانی و فرهنگی دو بخش بلژیک در پیش و پس از جنگهای اول و دوم جهانی خود را در انواع یارگیریهای منطقهای به نمایش گذاشت.
به ویژه در دوران جنگ جهانی دوم، بخشهایی از فلامنها اتحاد با آلمان نازی را حربهای برای مقابله با سلطهٔ فرهنگی، زبانی و سیاسی فرانسویزبانها یافتند و چالش میان دو جامعه بیش از پیش عمیق شد.
تا نیم قرن پیش بخش والونی بلژیک با صنایع فولاد، زغال سنگ و نساجی حرف اول را در تولید ناخالص ملی این کشور میزد و فلاندریها با کشاورزی و دامداری خود سهم عمدهای در این اقتصاد نداشتند. در دهههای گذشته اما فلاندریها توانستند با تمرکز بر صنایع پتروشیمی و خدماتی، با بهکارگیری بنادر و با سودجستن از نیروی کار ارزان، به گونهای چشمگیر سهم اساسی را در اقتصاد بلژیک از آن خود کنند.
همزمان، صنایع سنگینی همچون فولاد و زغالسنگ روز به روز نقش محوری خود را در اقتصاد از دست دادند و از این رهگذر سهم منطقه والونی نیز در اقتصاد بلژیک به تدریج کمتر شد. اصلاحات و نوسازی اقتصادی نیز نتوانسته عقبماندگی والونی را جبران کند.
سال ۱۹۶۲ برای اولین بار ساختار کشوری بلژیک بر اساس سه حوزهٔ زبانی تعریف شد: حوزه فلامنها (با بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت)، حوزه والونیها (با نزدیک به ۴ میلیون نفر جمعیت) و حوزه آلمانیزبانها با جمعیت معادل ۷۰ هزار نفر. بروکسل که به لحاظ تقسیمات کشوری به منطقهٔ فلاندر تعلق دارد، دوزبانه ماند. ۸۰ درصد بلژیکیها زبان فرانسوی را به خوبی صحبت میکنند، والونیها با اشاره به خصلت جهانیبودن زبان فرانسوی، خود را بینیاز از یادگیری زبان فلاندریها میدانند و تنها ۱۰ درصد آنها قادر به گفتگو به این زبان هستند.
جهان تحصیل- نادی/بلژیک |