مهاجرت به فنلاند از طریق 6 مسیر اصلی سرمایه گذاری، تحصیلی، کاری، ازدواج، تولد و پناهندگی امکان پذیر است. شرایط مهاجرت به فنلاند از طریق سرمایه گذاری شامل سن، داشتن حداقل مدرک لیسانس، ارائه حداقل 3 سال تجربه کاری مرتبط و سرمایه گذاری به میزان 350 هزار یورو می باشد.
کشور فنلاند برای مهاجرت کاری دو مسیر برای متقاضیان فراهم نموده است در مسیر اول متقاضیان می بایست از کارفرمای فنلاندی پیشنهاد کاری داشته باشند و مسیر دوم مختص فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور است. دانشجویان بین المللی مجاز هستند که پس از اتمام تحصیل خود در این کشور بمانند و دنبال کار بگردند. شرایط زندگی در فنلاند با توجه به امنیت بالا، کیفیت و رضایت بسیار بالا از زندگی، برای ایرانیان بسیار ایده آل می باشد.
جدول محتوا
کشور فنلاند برای مهاجرت
فنلاند یکی از کشورهای منطقه اسکاندیناوی و واقع در شمال اروپا می باشد. این کشور با مساحتی بالغ بر 33,8145 کیلومتر مربع به عنوان هشتمین کشور وسیع در اروپا شناخته می شود. جمعیت این کشور در سال 2018 حدود 5.5 میلیون نفر بوده است. کشور زیبای فنلاند به دلیل تعداد دریاچه های زیادی که دارد، به کشور هزار دریاچه معروف است. زبان رسمی در فنلاند، زبان فنلاندی و سوئدی می باشد که البته فنلاند یکی از کشورهایی است که زبان انگلیسی میان مردم بسیار رواج دارد. فنلاند با کشورهای سوئد، نروژ و روسیه مرز مشترک دارد. پایتخت این کشور شهر پر جمعیت هلسینکی می باشد. فنلاند در سال های گذشته در رتبه بندی جهانی شاخص های کیفیت زندگی، جزو کشورهای پیشرو بوده است. خدمات درمانی و پوشش بیمه عالی، امنیت بسیار بالای شهرهای فنلاند، نرخ بیکاری پایین و سطح بالای رفاه اجتماعی در این مورد تاثیر گذار بوده اند. تمامی این شاخص ها، دلیل بر محبوبیت فنلاند بین مهاجرین هستند. همواره فنلاند یکی از مقصدهای محبوب جهت مهاجرت بوده است. در این مقاله روش های مختلف مهاجرت به فنلاند و کسب اقامت فنلاند بیان می شوند.
اقامت فنلاند از طریق کار
یکی از روش های مهاجرت به فنلاند مهاجرت کاری می باشد. همان گونه که گفته شد فنلاند تراکم جمعیت پایینی دارد و همواره به دنبال جذب نیروی کار متخصص بوده است. ولی این کشور همانند آلمان و یا اتریش، به متقاضیان ویزای جستجوی کار نمی دهد. ویزاهای کاری در فنلاند به دو شکل می باشند: نوع اول مربوط به اشخاصی است که در فنلاند تحصیل کرده اند. در این روش، اقامت شخص فارغ التحصیل بین 6 الی 12 ماه تمدید می شود تا بتواند در خاک فنلاند کاریابی انجام دهد. نوع دوم ویزاهای کاری در فنلاند مربوط به اشخاصی می شود که دارای یک دعوت نامه کاری از کشور فنلاند باشند که از طریق این پیشنهاد کاری شخص می تواند جهت دریافت ویزای کار در فنلاند اقدام کند. در نمودار زیر نرخ بیکاری کشور فنلاند بیان شده است:
مهاجرت به فنلاند از طریق تحصیل
یکی از معمول ترین و پر کاربرد ترین روش های مهاجرت به فنلاند، تحصیل در فنلاند می باشد. افرادی که قصد تحصیل در فنلاند را دارند، اگر تحصیل آنها بیش از ۹۰ روز به طول انجامد نیاز به یک اقامت بلند مدت دارند که این اجازه اقامت به اندازه ادامه تحصیل به متقاضیان داده می شود. فنلاند همانند سایر کشورهای حوزه اسکاندیناوی، از نظام آموزشی فوق العاده پیشرفته ای برخوردار است. در جدول زیر اطلاعاتی مربوط به مقاطع مختلف تحصیلی و شرایط آن ها بیان شده است:
مقطع تحصیلی | طول دوره | مدرک زبان مورد نیازجهت تحصیل به زبان انگلیسی | هزینه تحصیل سالیانه به زبان انگلیسی |
کارشناسی | 3 الی 4 سال | آیلتس 6 | حدود 10,000 یورو |
کارسناسی ارشد | 1 الی 2 سال | آیلتس 6.5 | 10,000 الی 12,000 |
دکتری | 3 الی 5 سال | آیلتس 7 و بالاتر | ـــ |
در دوره کارشناسی در دانشگاه های فنلاند، امکان تحصیل بدون داشتن مدرک آیلتس نیز وجود دارد و تنها کافیست دانش زبان انگلیسی در حد آیلتس 5.5 تا 6 داشت و در آزمون های اولیه این دانشگاه ها شرکت کرد. این آزمون ها توسط موسسه ملک پور، نماینده رسمی برگزاری آزمون های ورودی دانشگاه های فنلاند در ایران برگزار می شوند. لازم به ذکر است که تحصیل در فنلاند برای اشخاص آثار اقامتی نیز دارد و نیمی از مدت تحصیل از مدت زمان کلی اخذ اقامت کاسته خواهد شد. لذا اشخاصی که به دنبال مهاجرت به فنلاند از طریق تحصیل هستند باید بعد از فارغ التحصیلی موفق به یافتن شغل مرتبط با رشته تحصیلی خود شوند. این اشتغال در خاک فنلاند می تواند منجر به اقامت دائم در این کشور شود. علاوه بر دانشگاه ها، مدارس فنلاند نیز آمادگی پذیرش دانش آموزان بین المللی را دارا هستند. در این مدارس دانش آموزان جهت وارد شدن به بازار کار و یا محیط علمی و دانشگاهی آموزش می بینند.
دانشجویان بین المللی می توانند در زمان تحصیل در فنلاند، در کلاس های آموزشی زبان فنلاندی که به صورت رایگان برگزار می شوند، شرکت نمایند که در صورتی که بتواند این زبان را تا حد A2 یاد بگیرند از تخفیف 30 درصد شهریه برخوردار خواهند شد و در صورتی که به زبان فنلاندی کاملا آشنا شوند، می توانند از تحصیل رایگان در فنلاند برخودار شوند. دقت نمایید که همانطور که در بالا نیز ذکر شد، متقاضیان می توانند به راحتی در رشته هایی که بازار کار خوبی دارند، پذیرش بگیرند همچنین متقاضیان در بسیاری از رشته ها گارانتی کار خواهند داشت. دانشگاه های مختلف در مقاطع مختلف، بسته به شرایط دانشجویان امکان استفاده آن ها از بورسیه های تحصیلی فنلاند را نیز فراهم کرده اند. هر دانشگاه به صورت جداگانه سالیانه بورسیه های خاصی را به دانشجویان بین المللی ارائه می کند. علاوه بر آن بورسیه های دولتی مانند بورسیه (cimo) و بورسیه (Edufi) در فنلاند از دانشجویان حمایت می کنند. از دیگر مزایای تحصیل در فنلاند علاوه بر اینکه هزینه های تحصیل در فنلاند مقرون به صرفه است، آموزش رایگان زبان فنلاندی، گارانتی کار در برخی رشته ها و وجود بورسیه های تحصیلی متنوع، می توان به اخذ اقامت همزمان با خانواده و تحصیل رایگان فرزندان نیز اشاره نمود.
شما می توانید به مدت یک سال پس از پایان تحصیلات خود در فنلاند مشغول به کاریابی شوید این فرصت در کشور های مختلف متفاوت است به طور مثال پس از پایان تحصیل در آلمان تا 18 ماه می توانید به کاریابی مشغول شوید. در کشوری مانند انگلیس این مدت 2 تا 3 سال می باشد.