پروسه مهاجرت همواره یکی از سخت‌ترین و مهم‌ترین مراحل زندگی علاقه‌مند به زندگی در خارج از کشور است. کشور عمان روش‌های متنوعی را برای مهاجرت افراد خارجی به این کشور در دسترس قرار داده است که از رایج‌ترین آن‌ها مهاجرت تحصیلی و کاری به شمار می‌آید. هزینه‌های مناسب‌تر زندگی نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی، امنیت بالا و امکان تحصیل به زبان انگلیسی از جمله دلایل علاقه‌مندان به مهاجرت به این کشور در حوزه خلیج فارس است.

یکی دیگر از مزایای مهاجرت به کشور عمان این امر است که اگر شما با ویزای کاری این کشور وارد عمان شوید، می‌توانید همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال خود را همراه خود به کشور عمان ببرید. همچنین همان‌طور که گفته شد زندگی در عمان نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی مقرون‌به‌صرفه‌تر است و هزینه زندگی ماهانه یک خانواده ۴ نفره (بدون اجاره خانه) ۲,۶۴۵ دلار و هزینه زندگی ماهانه یک نفر ۷۸۹ دلار آمریکا برآورد شده است. اجاره یک خانه یک‌خوابه در مرکز شهرهای این کشور نیز به‌طور متوسط ۵۵۴ دلار تخمین زده می‌شود.

ما در این مقاله به معرفی انواع روش‌های مهاجرت به کشور عمان، بهترین شهرهای این کشور جهت مهاجرت، پروسه دریافت ویزای عمان و سایر مطالب مورد نیاز می‌پردازیم.

انواع روش‌های مهاجرت به کشور عمان

برای مهاجرت به کشور عمان روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی رایج‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

مهاجرت کاری به کشور عمان

افراد خارجی برای کار در عمان، باید یک جاب‌آفر یا پیشنهاد کار رسمی از یک کارفرمای عمانی دریافت کنند که این پروسه با توجه به ارجحیت نیروی کار عمانی در این کشور می‌تواند از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار باشد. برای دریافت ویزای کار عمان، کارفرما باید در عمان مستقر باشد و صلاحیت قانونی کامل برای استخدام کارمندان خارجی را داشته باشد. در صورت برآورده شدن این شرایط، مراحل دریافت ویزا به شرح زیر است:

  • کارفرما از وزارت نیروی انسانی پروانه کار می‌گیرد.
  • کارفرما درخواست مهاجرت را به اداره مهاجرت پلیس سلطنتی عمان ارسال می‌کند.
  • پس از اینکه کارفرما ویزای کار را تضمین کرد، کارمند باید برای اقامت قانونی در عمان کارت اقامت دریافت کند.
  • کارمندان می توانند ظرف ۳۰ روز پس از ورود، کارت اقامت را از اداره وضعیت مدنی پلیس سلطنتی عمان دریافت کنند.

همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال دارنده ویزای کار عمان می‌توانند درخواست ویزای پیوست به خانواده را ارائه دهند، مشروط بر اینکه دستمزد ماهانه کارمند حداقل ۳۰۰ ریال عمان (۷۷۸ دلار) باشد، در یک شغل ارشد در عمان کار کند و در مسکن اجاره‌ای به نام خود یا کارفرما زندگی کند. این ویزا به اعضای خانواده او اجازه می‌دهد تا در عمان اقامت کنند اما اجازه کار در این کشور را ندارند.

مهاجرت تحصیلی به کشور عمان

شرایط مهاجرت تحصیلی به عمان از بسیاری از کشورها راحت‌تر است. سیستم آموزشی این کشور در سال‌های گذشته تغییر کرده و ساختاری به‌روز به خود گرفته است. دولت عمان سعی می‌کند با جذب دانشجویانی که سطح علمی بالایی دارند به بهبود سیستم آموزشی این کشور کمک کند. جالب است بدانید که این کشور از مراکز آموزشی معتبر کشورهای معروفی مانند استرالیا و آمریکا نمایندگانی دریافت کرده است و در مقاطع مختلف تحصیلی دانشجویانی را از کشورهای دیگر جذب می‌کند.

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های عمان برای دانشجویان بین‌المللی سالانه ۳,۰۰۰ الی ۱۰,۰۰۰ دلار است. کودکان و نوجوانان در عمان از ۶ سالگی وارد مدارس می‌شوند و سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را پشت سر می‌گذارند. در مدارس بین‌المللی عمان از زبان انگلیسی برای تدریس استفاده می‌شود. از مدارس معروف عمان می توان به Batane ABA، KGIS و MIS اشاره کرد که از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار هستند. یکی از برترین دانشگاه‌های عمان بی‌شک دانشگاه سلطان قابوس است که در بین ۱,۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد.

خوشبختانه دولت این کشور شرایط اخذ بورسیه تحصیلی را برای بسیاری از دانشجویان فراهم کرده و آن‌ها می‌توانند از این فرصت بهره‌مند شوند. متقاضیان بورسیه تحصیلی دانشگاه عمان به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • دسته اول علاوه بر معافیت از پرداخت شهریه و هزینه دانشگاه، کمک هزینه زندگی در عمان را نیز دریافت می‌کنند. شرکت در آزمون ورودی دانشگاه‌ها، داشتن مدرک زبان با نمره بالا و رزومه علمی قوی از جمله شرایط دریافت این بورسیه در عمان است.
  • دسته دوم به دلیل داشتن رزومه علمی قوی می‌توانند پذیرش دانشگاه عمان را دریافت کرده و در این کشور به‌صورت رایگان تحصیل کنند. عدم پرداخت شهریه باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌های زندگی و تحصیل در عمان خواهد شد.

نمره آزمون آیلتس مورد نیاز جهت تحصیل در عمان به تفکیک مقطع تحصیلی به شرح زیر است.

مهاجرت از طریق خرید مسکن در کشور عمان

خرید ملک توسط اتباع خارجی در عمان پیشرفت نسبتاً جدیدی در قوانین عمان است. تا سال ۲۰۰۴، خرید ملک برای اتباع غیر شورای همکاری خلیج فارس (یعنی افرادی که شهروند بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی یا امارات نبودند) ممنوع بود. اما در حال حاضر اتباع خارجی می‌توانند زمین یا املاک واقع در مجتمع‌های توریستی به اصطلاح یکپارچه (ITC) را خریداری کنند و به‌صورت خودکار اجازه اقامت عمان را دریافت کنند. با این حال از سال ۲۰۱۷، برنامه‌هایی به‌وجود آمده که احتمالاً این محدودیت را کاهش داده و به مهاجران اجازه خرید ملک خارج از محدوده ITC را نیز می‌دهد. هزینه خرید ملک در کشور عمان برای دریافت اقامت حداقل ۲۵۰,۰۰۰ الی ۵۰۰,۰۰۰ ریال عمان (۶۵۰,۴۰۰ الی ۱,۳۰۰,۸۰۰ دلار آمریکا) است.

مهاجرت از طریق ثبت شرکت در عمان

به دلیل تاسیس شرکت در بازه زمانی کوتاه، مسئولیت محدود و الزامات سرمایه سهام راحت، محبوب‌ترین نوع تاسیس شرکت در عمان، شرکت‌های با مسئولیت محدود (LLC) هستند. یک شرکت ثبت شده در عمان مجاز است فعالیت‌های تجاری خود را در سراسر بازار عمان انجام دهد. ثبت تجاری فقط برای شرکت‌های LLC صادر می‌شود که دارای دفتر فیزیکی یا فضای تجاری هستند. یک شرکت LLC حداقل به دو سهام‌دار و حداکثر ۴۰ سهامدار نیاز دارد. یک سهام‌دار خارجی می‌تواند تا ۷۰ درصد سهام شرکت را داشته باشد، اگرچه شهروندان ایالات متحده طبق توافق‌نامه تجارت آزاد ایالات متحده و عمان در سال ۲۰۰۹ مجاز به مالکیت ۱۰۰ درصدی شرکت هستند. حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت ۱۵۰,۰۰۰ ریال عمان (حدود ۳۸۹,۰۰۰ دلار آمریکا) است.

مهاجرت از طریق تولد فرزند در عمان

برخی کشورها قانون دریافت تابعیت از طریق تولد را به صورت خون و برخی به صورت خاک دارند. کشور عمان از قانون خون پیروی می‌کند و فقط به فرزندانی که از پدر یا مادر عمانی متولد می‌شوند اقامت و تابعیت می‌دهند. البته نوزادان متولد شده در عمان که پدر یا مادرشان اقامت عمان را دارد، شامل دریافت اقامت (نه تابعیت) این کشور می‌شوند.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به عمان

در هر یک از روش‌های مهاجرتی به عمان ممکن است به مدارک ویژه‌ و به‌خصوصی نیاز باشد اما در ادامه به صورت کلی مدارک اختصاصی مورد نیاز تعدادی از رایج‌ترین روش‌های مهاجرتی به عمان را بررسی کرده‌ایم.

روش مهاجرتیمدارک مورد نیاز
مهاجرت تحصیلی به عمانرزومه تحصیلی
مدرک زبان انگلیسی
نامه پذیرش تحصیلی از یک موسسه آموزشی
مهاجرت کاری به عماناجازه کار و مجوز از وزارت نیروی انسانی عمان
جاب آفر از یک کارفرمای واجد شرایط
ثبت شرکت در عمانتفاهم‌نامه شرکا
فرم تکمیل شده ثبت شرکت
گواهی سپرده اولیه (تمکن مالی)
مدارک مورد نیاز مهاجرت به عمان

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای عمان

ویزاهای عمان به طور کلی به انواع ویزای توریستی، ویزای کار، ویزای دیدار خویشاوند یا دوستان، ویزای پیوستن به خانواده، ویزای اقامت سرمایه‌گذار و ویزای دانشجویی و ویزای ترانزیت طبقه‌بندی می‌شوند. این ویزاها می‌توانند به عنوان ویزای یکبار ورود، دو بار ورود یا چند بار ورود برای بازدید تا ۹۰ روز در دوره‌های ۱۸۰ روزه صادر شوند. درخواست‌های ویزای الکترونیکی را می‌توان به صورت آنلاین پردازش کرد در حالی که اتباع برخی کشورها واجد شرایط دریافت ویزا در بدو ورود هستند. در راستای تلاش‌های ملی برای ترویج و تسهیل خدمات برای گردشگرانی که از عمان بازدید می‌کنند، اتباع ۱۰۳ کشور، از جمله ایران، برای اقامت در عمان تا ۱۴ روز نیازی به دریافت ویزا ندارند. این معافیت منوط به شرایط خاصی از جمله رزرو قبلی و تایید شده هتل، بیمه درمانی و بلیت برگشت هواپیما است. ویزای عمان به‌صورت کلی به دو دسته کوتاه‌مدت (C) و بلندمدت (D) تقسیم می‌شود که متقاضیان مهاجرت به این کشور ملزم به دریافت ویزای بلندمدت عمان هستند.

ویزای بلند مدت عمان به افراد این امکان را می‌دهند که برای بازه زمانی بیشتر از ۹۰ روز در این کشور اقامت داشته باشند. ویزاهای تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری و الحاق به خانواده زیر مجموعه ویزای طولانی‌مدت عمان هستند.

مدارک اولیه مورد نیاز درخواست ویزای عمان به شرح زیر است.

  • کپی پاسپورت: یک کپی دیجیتال از پاسپورت که در ۶ ماه گذشته گرفته شده است.
  • برنامه سفر: یک کپی از بلیت‌های رفت‌و‌برگشت یا برنامه سفر دقیق. نام متقاضی باید در برنامه سفر ذکر شده باشد.
  • مدرک اقامت: یک کپی از رزرو هتل یا سایر اقامتگاه‌های تایید شده در طول سفر. نام متقاضی باید در رزرو اقامتگاه ذکر شده باشد.
  • گواهی تمکن مالی

هزینه دریافت ویزای عمان

هزینه دریافت برخی از انواع ویزاهای عمان به شرح زیر است.

نوع ویزاهزینه (دلار آمریکا)
ویزای تحصیلی عمان۹۰ دلار
ویزای کار عمان۵۱ دلار
ویزای توریستی عمان۵۵ دلار
ویزای الحاق خانواده عمان۵۱ دلار
هزینه دریافت برخی از انواع ویزاهای عمان

مزایا و معایب مهاجرت به عمان

کشور عمان نیز مانند سایر کشورهای جهان از مزایا و معایبی برخوردار است که متقاضیان مهاجرت به این کشور در صورت آشنایی با آن‌ها قادر به تصمیم‌گیری بهتر هستند. در جدول زیر، مزایا و معایب کشور عمان با یکدیگر مقایسه شده است.

هزینه های پس از مهاجرت به عمان

بررسی هزینه زندگی یکی از عوامل مهم انتخاب مقصد مناسب جهت مهاجرت است. هزینه زندگی در کشور عمان برای یک خانواده ۴ نفره بدون در نظر گرفتن اجاره مسکن ماهانه ۱,۰۱۸ ریال عمان (۲,۶۴۵ دلار) و هزینه زندگی یک نفر ماهانه ۷۸۹ دلار آمریکا است که البته این رقم با توجه به شرایط و سبک زندگی هر فرد و هر خانواده می‌تواند بیشتر یا کمتر شود. در جدول زیر، هزینه برخی اقلام اولیه مورد نیاز در کشور عمان بررسی شده است.

مواردهزینه
یک وعده غذایی در رستوران ارزان۵.۱۹ دلار
آب (۱.۵ لیتر)۰.۵۴ دلار
شیر (۱ لیتر)۱.۸۲ دلار
فیله مرغ (۱ کیلو گرم)۵.۱۲ دلار
تخم‌مرغ (۱۲ عدد)۲.۶۱ دلار
سیب (۱ کیلو گرم)۲.۱۹ دلار
موز (۱کیلو گرم)۱.۷۳ دلار
سیب‌زمینی (۱ کیلو گرم)۱ دلار
کرایه هر کیلومتر راه با تاکسی۰.۷۸ دلار
اینترنت (۶۰ مگابایت، نامحدود)۷۸.۰۸ دلار
اجاره ماهانه آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر۵۵۴ دلار
اجاره ماهانه آپارتمان یک خوابه در حاشیه شهر۳۸۶ دلار
سینما (۱ بلیت)۹.۰۹ دلار
هزینه زندگی در عمان

بهترین شهرها برای مهاجرت به عمان

در زمینه انتخاب شهر مناسب در عمان جهت مهاجرت همواره اسم شهرهای مسقط و صلاله می‌درخشد. مسقط پایتخت کشور عمان است که بیشترین تعداد مهاجران این کشور را در خود جای داده است. این شهر مرکز تجاری و مالی عمان، مقر نمایندگی‌های خارجی و دارای یک بندر شلوغ است. اگرچه این بندر اخیراً از یک بندر تجاری در حال تبدیل شدن به بندری برای کشتی‌های کروز با اسکله‌ای متمرکز بر گردشگری است. این شهر همچنین امکانات علمی آموزشی بی‌نظیری را در دسترس مهاجران قرار داده است. در نتیجه می‌توان گفت مسقط یکی از بهترین مقاصد برای علاقه‌مندان به ثبت شرکت، کار در کشور عمان و زندگی به همراه خانواده به‌شمار می‌آید. این شهر همچنین به عنوان دومین شهر برتر برای مهاجران در شورای همکاری خلیج فارس معرفی شده است.

پس از مسقط، صلاله بزرگترین شهر کشور عمان است. صلاله مرکز استان ظفار در جنوب عمان، به دلیل درختان کندر زیبا و همچنین شهری که سلطان فعلی عمان در آن متولد شده، معروف است. صلاله به دلیل منطقه آزاد و بندر باری خود نیروی کار قابل توجهی را جذب می‌کند. صنعت گردشگری در این شهر نیز به دلیل موقعیت مناسب با دسترسی آسان به دریا، کوه و صحرا، یک عامل اقتصادی مهم برای تجارت در منطقه است و این صنعت از رونق بسیار خوبی در این منطقه برخوردار است.

شهر صلاله در منطقه آزاد عمان واقع شده است و اگر سرمایه‌گذاران بین‌المللی اقدام به ثبت شرکت در این منطقه نمایند، به هیچ شریکی نیاز نخواهند داشت و به صورت ۱۰۰ درصدی سهام‌دار شرکت خود خواهند بود. همچنین این شهر تنها بخشی از شبه جزیره عربستان است که مرزی با اقیانوس هند دارد و این امر موجب رونق بسیار بالا در صنعت لجستینگ (حمل‌ونقل) این شهر شده است.

از دلایل بسیار زیاد انتخاب صلاله به عنوان مقصد مهاجرتی در عمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بدون عوارض گمرکی برای واردات و صادرات
  • بدون مالیات بر سود یا سود سهام به مدت ۳۰ سال
  • بدون مالیات بر درآمد شخصی
  • قراردادهای تجاری آزاد با آمریکا و سنگاپور
  • امکان مالکیت ۱۰۰ درصدی شرکت برای افراد خارجی
  • رویه‌های گمرکی منعطف
  • بهترین بندر در خاورمیانه با زیرساخت‌های جهانی
  • بدون نیاز به حداقل مبلغی برای سرمایه‌گذاری

دریافت اقامت از طریق مهاجرت به عمان

اقامت عمان مانند سایر کشورها به دو صورت موقت و دائم است که اقامت از طریق ویزای تحصیلی، کاری، توریستی و غیره زیر مجموعه اقامت موقت عمان به شمار می‌آید. از ۳ روشی که در ادامه توضیح ی‌دهیم، امکان دریافت اقامت عمان وجود دارد.

  • سرمایه‌گذاری با خرید ملک با حداقل ۲۵۰,۰۰۰ ریال عمان (۶۵۰,۴۰۰ دلار آمریکا) برای دریافت اقامت ۵ ساله و حداقل ۵۰۰,۰۰۰ ریال عمان (۱,۳۰۰,۸۰۰ دلار آمریکا) برای اقامت ۱۰ ساله امکان‌پذیر است.
  • شخصی که می‌خواهد پس از مدت نامشخصی در عمان بازنشسته شود.
  • داشتن اقامتگاه ثابت و درآمد سالانه حداقل ۴,۰۰۰ ریال عمان (۱۰,۳۸۹ دلار آمریکا)

فردی که دارای مجوز اقامت دائم عمان است از مزایای متعددی برخوردار خواهد بود. تعدادی از این مزایا در زیر ذکر شده است.

  • دارنده اقامت دائم ممکن است بتواند شهروندی عمان را به دست آورد و پس از چندین سال کار برای گذرنامه عمانی درخواست دهد.
  • دارندگان پاسپورت عمانی می‌توانند بدون ویزا به ۹۷ کشور از جمله مالزی، سنگاپور، تایلند و امارات متحده عربی سفر کنند.
  • دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و آموزش با کیفیت و کم‌هزینه

مدارک زیر برای درخواست ویزای اقامت دائم عمان مورد نیاز است.

  • گذرنامه
  • فرم درخواست اقامت دائم تکمیل شده به صورت آنلاین
  • مجوز پلیس از ارگان دولتی مربوطه در کشور مبدا متقاضی
  • گواهی تولد و ازدواج
  • اثبات سابقه مالی متقاضی
  • مدارکی از محل اقامت

لازم به ذکر است در برخی موارد ممکن است اسنادی دیگری برای دریافت اقامت دائم عمان نیاز شود.

به صورت کلی پروسه دریافت تابعیت یا پاسپورت عمان برای افراد خارجی از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است. افراد خارجی تنها در صورتی می‌توانند تابعیت عمان را دریافت کنند که به مدت ۲۰ سال از طریق اقامت دائم در این کشور سکونت داشته باشند و یا ۱۰ سال اقامت داشته باشند و با یک خانم عمانی ازدواج کرده باشند.

دسته بندی شده در: