ویزای کار استرالیا شرایط و مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای کار استرالیا و به طور کلی اقامت استرالیا از طریق کار در این مقاله مورد بحث و بررسی علمی قرار خواهد گرفت. اما به طور کلی چند درصد از ایرانیان شرایط اخذ ویزای کار استرالیا را خواهند داشت؟ مشاغل مورد نیاز کشور استرالیا و میزان حقوق برای هر کدام از مشاغل چگونه است؟ بهترین ویزای استرالیا برای کار کدام است؟ شرایط و نوع ویزا های کار استرالیا، قوانین مهاجرت کاری به این کشور و اخذ اقامت کاری در استرالیا مورد ارزیابی بسیاری از متقاضیان قرار گرفته است. به همین جهت بر آن شدیم تا ویزای کار استرالیا را از جهات مختلف مورد بحث و بررسی قرار دهید و تمام شرایط اخذ ویزای کار استرالیا را به صورت ساده و خلاصه وار خدمتتان شرح دهیم.
جدول محتوا
ویزای کار استرالیا و شرایط عمومی آن
کشور زیبای استرالیا در قاره اقیانوسیه واقع شده، جزو کشورهای همسود یا commonwealth تحت نظر انگلستان و دومین کشور از لحاظ وسعت در این مجموعه است و به طور کلی نیز ششمین کشور پنهاور جهان محسوب می شود. پایتخت استرالیا شهر کانبرا و دیگر شهرهای مشهور آن سیدنی و ملبورن و پرث می باشند. استرالیا دارای مرز خاکی نبوده و با اقیانوس های آرام از شرق، با اقیانوس منجمد شمالی از جنوب و با اقیانوس هند از غرب مرز آبی دارد. جمعیت این کشور 25.494.900 نفر و مساحت آن 7.692.024 کیلومتر مربع می باشد. نظام حاکمیتی استرالیا زیر نظر بریتانیای کبیر و شخص ملکه الیزابت دوم و بالاترین مقام سیاسی این کشور، فرماندار کل منصوب ملکه است. زبان رسمی این کشور انگلیسی، و واحد پول آن دلار استرالیا است. استرالیا کوچکترین قاره جهان به شمار می رود که کشور استرالیا پهناورترین و پر جمعیت ترین کشور آن به شمار می رود. از سوالاتی که ذهن متقاضیان بسیاری را به خود مشغول کرده است، اخذ ویزای کار استرالیا بدون مدرک زبان می باشد. ویزای کار استرالیا بدون مدرک زبان امکان پذیر نمی باشد و متقاضی می بایست حداقل امتیاز لازم جهت اخذ ویزای کاری این کشور یعنی 65 را کسب نماید که بدون داشتن حداقل مدرک زبان مورد نظر یعنی آیلتس 6 یا مدارک معادل آن امکان پذیر نمی باشد. در ادامه این مقاله به بررسی شرایط اخذ ویزای کار استرالیا و انواع ویزای کار و مهارت استرالیا خواهیم پرداخت.
شرایط درخواست ویزای کار در استرالیا
استرالیا کشوری است با فرهنگ مهاجر پذیر و موقعیت های شغلی بسیار، که علاقمندان بسیاری را به خود جذب نموده است. یکی سریعترین ویزاهای استرالیا، ویزای درخواست کاری می باشد. توجه نمایید که ویزای کار در استرالیا بر محور مهارت می باشد. شرایط ویزای کاری استرالیا بسته به نوع ویزای درخواستی متقاضی دارد اما به طور کلی می بایست برای ويزاي كار استراليا شرایط زیر را داشته باشید:
به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید.
مهارت و شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد.
سابقه کاری مرتبطی با حرفه و شغل درخواستی داشته باشید.
شرایط روحی و جسمی لازم را دارا باشید.
مدارک لازم برای ویزای درخواستی را تهیه و ارائه دهید.
ویزای کار و مهارت استرالیا
انواع مختلفی از ویزای استرالیا وجود دارد که ویزای کار استرالیا یکی از محبوبترین ویزاها برای اخذ اقامت دائم این کشور می باشد. در این راستا دولت استرالیا سیاست هایی را جهت جذب نیروی ماهر و متخصص در نظر گرفته است .که به طور کلی مسیر مهاجرت و فرصت های شغلی و شرایط زندگی برای این گروه از متقاضیان از طریق این ویزا مهیا می باشد. ویزای کار استرالیا در اداره مهاجرت این کشور به نام Working and Skilled Visas معرفی شده است. ویزای کار استرالیا ساب کلس های متفاوتی دارد و متقاضیان می توانند با احراز شرایط خود برای هر کدام از نوع ویزا ها اقدام لازم را انجام دهند. در ادامه این مقاله به معرفی هر کدام از این ساب کلس ها خواهیم پرداخت.
نوع اقامت | نوع ویزا | شرح وضعیت |
اقامت موقت | Sub class 400 | ویزای کار موقت برای متخصین و کارکنان ماهر |
Sub class 476 | اقامت موقت برای برخی از فارغ التحصیلان از دانشگاه های خواص | |
Sub class 485 | اقامت موقت برای فارغ التحصیلان بین المللی در دانشگاه های استرالیا | |
Sub class 491 | ویزایی برای اسپانسر های اقوام و یا اسپانسر های جهت حضور در مناطق رجینال استرالیا | |
اقامت دائم | Sub class 186 | اقامت دائم برای متقاضیانی که اسپانسر شغلی در استرالیا دارند |
Sub class 187 | اقامت دائم برای حمایت کارفرمایان از کارکنان در مناطق کم جمعیت | |
Sub class 189 | اقامت دائم برای افراد ماهر و متخصص | |
Sub class 190 | اقامت دائم برای افراد متخصص و ماهر با اسپانسر ایالتی |
متقاضیان باید دقت داشته باشند که برای اخذ ویزای کار استرالیا و کاریابی در این کشور شرایط سنی مهاجرت به استرالیا، تحصیلات و نکات دیگری همچون سابقه کار و میزان و سطح زبان انگلیسی آنان مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورتی که بتوانید شرایط لازم را فراهم آورند، واجد شرایط جهت اخذ ویزای کار استرالیا خواهند شد. ویزاهایی که در جدول بالا نام برده شده بیشتر جز زیر شاخه های ویزاهای کار بر اساس امتیاز بندی است که از محبوب ترین نوع این ویزا ها ویزای 189 می باشد. به طور کلی ویزای کار 189 استرالیا جز پر طرفدارترین ویزا های کار در استرالیا می باشد که افراد می توانند از همان ابتدا اقامت دائم کشور استرالیا را به دست آورند. از مزایای ویزای 189 و کسب اقامت دائم از طریق این ویزا می توان اشاره داشت به عدم محدودیت در شهر و یا ایالت خاصی در استرالیا که متقاضیان می توانند آزادانه در هر شهر مورد نظر کار و زندگی کنند.
اگر بیزینسی فعال در ایران با شرایط حداقل ۳ سال سابقه کار، سود دهی مناسب، حقوق , بیمه پرداخت شده کارمندان و گردش مالی خوب در دو سال آخر فعالیت داشته باشید، می توانید شعبه بیزینس خود را در کشور استرالیا ثبت کنید و در این بیزینس به عنوان کارمند شروع به کار کنید. مراحل کسب این ویزای استرالیا شامل موارد زیر می گردد:
ارائه بیزینس پلن با توجه به نوع کسب و کار خود
تایید شدن بیزینس پلن از جانب دولت استرالیا
احداث یک شعبه از آن بیزینس در کشور استرالیا
معرفی کردن نیروی کار
چنانچه از جانب دولت استرالیا کارمندی که معرفی شده و بیزینس پلن تایید شود می توان برای ایجاد شعبه و اخذ ویزا ۴۸۲ اقدام کرد.
شرایط کارمندی که معرفی میشود نیز مهم است:
داشتن دو سال سابقه کار مرتبط با پست مربوطه
داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم
محدودیت در انتخاب شغل در واقع فقط در شغل های خاص امکان کار وجود دارد
در ویزای ۴۸۲ محدودیت سنی نیست اما ترجیحاً سن زیر ۴۳ سال
کد شغلی طرح شده برای کارمند به طور حتم در لیست مشاغل استرالیا باشد و رعایت این نکته بسیار ضروری است.
از جمله خوبی های این روش میتوان به کوتاه اخذ ویزای اشاره کرد که حدود ۹ ماه زمان میبرد. همچنین مزیت دیگر همراهی همسر و فرزند از همان ابتدای کار می باشد.
پس از اخذ این ویزا ۴ سال و ۳ ماه اجازه اقامت در استرالیا را دارید و امکان تمدید ویزا مادامی که بیرینس فعال باشد وجود دارد. برای اینکه بتوانید اقامت خود را به نوع دائم تبدیل کنید باید برای ویزای ۱۸۶ اسکیل ورکر یا سرمایه گذاری اقدام کنید
شرایط اخذ ویزای ۱۹۰ استرالیا
ویزای ۱۹۰ استرالیا که به عنوان ویزای کار اقامت دائم این کشور نیز شناخته می شود، با داشتن اسپانسرشیپ ایالتی می توان آن را اخذ نمود. برای اخذ ویزای اقامت دائم با اسپانسر شغلی استرالیا می بایست حداقل 65 امتیاز را کسب نمود که 5 الی 10 امتیاز آن در صورت داشتن اسپانسر به فرد داده می شود. تحصیلات، تسلط به زبان، تحصیل در استرالیا، داشتن اسپانسر، مدرک زبان، سن، سابقه کار و همسر، امتیاز خواهند داشت. برای اخذ این نوع ویزا می بایست حداکثر 45 سال سن داشته باشید. می توانید همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را همراه داشته باشید. در طول هفت ماه الی نه ماه پرونده شما بررسی خواهد شد.
شرایط اخذ ویزای 491 استرالیا
ویزای منطقه ای 491 استرالیا به نیرو های کار ماهر اجازه می دهد تا به همراه خانواده خود در مناطق خاصی از استرالیا اقامت داشته باشند. این ویزا با اعتبار 5 ساله صادر می شود و دارنده آن پس از 3 سال می تواند برای اخذ اقامت دائم استرالیا درخواست دهد. متقاضیان باید از سوی یک آژانس دولتی یا ایالتی یا از سوی یکی از اعضای خانواده خود که در آن منطقه از استرالیا اقامت دارد، دعوتنامه دریافت کند. ویزای 491 از تاریخ 19 نوامبر 2019، جایگزین ویزای 489 شده است.
شرایط اخذ ویزای ۱۸۶ استرالیا
برای اخذ ویزای 186 استرالیا باید از سوی کارفرمایی در استرالیا حمایت شوید. با اخذ این ویزا از ابتدا به شما اقامت دائم اعطا می شود. شرایط مورد نیاز اخذ این ویزا به شرح زیر می باشد:
حرفه شما در لیست مشاغل مورد نیاز ویزای 186 قرار بگیرد.
مدرک آیلتس (یا معادل آن) با نمره 6 در همه بخش ها
در صورت اقدام برای اقامت دائم حداکثر سن 45 سال مورد نیاز است.
در صورت اقدام برای اقامت موقت حداکثر سن 50 سال مورد نیاز است.
در صورت دریافت حقوق سالیانه 180,000 دلار، نیاز به ارائه مدرک زبان نیست.
شرایط لازم برای اخذ ویزای ۱۸۷ استرالیا
ویزای 187 یا ویزای اقامت دائم استرالیا با حمایت کارفرما در مناطق کمجمعیت، به افرادی اعطا می شود که از مناطق مشخص شده ای در استرالیا پیشنهاد کار بگیرند. پیشنهاد کار باید از مناطق کم جمعیت در استرالیا باشد و از ابتدا به افراد اقامت دائم اعطا می شود. ثبت نام ویزای 187 از تاریخ 16 نوامبر 2019 برای افرادی که از خارج از استرالیا اقدام می کنند امکان پذیر نیست و ویزای 494 جایگزین آن شده است.
اما افرادی که در حال حاضر اقامت موقت استرالیا را دارند، با داشتن شرایط زیر می توانند برای تبدیل اقامت خود به اقامت دائم برای ویزای مهارتی استرالیا با اسپانسر ایالتی (ویزای 187) درخواست دهند.
شما باید با ویزای کلاس 457 یا ساب کلاس 482 مشغول به کار باشید.
معمولا باید برای کارفرمای خود برای مدت 3 سال به صورت تمام وقت کار کرده باشید.
باید توسط کارفرمای خود پیشنهاد کار داشته باشید.
ویزای کار استرالیا و نرخ بیکاری در استرالیا
نرخ بیکاری در هر کشور نشان دهنده سهم نیروی کار در کشور مقصد می باشد. به این منظور میزان بیکاری در استرالیا به نسبت جمعیت بی کار به کل جمعیت فعال استرالیا سنجیده می شود. طبق دفتر آمار استرالیا نرخ بیکاری در این کشور از سال 1978 الی 2019 به طور میانگین مورد بررسی قرار گرفته است به گونه ای که حداقل میزان نرخ بیکاری 3.85 درصد در آگوست 2008 و حداکثر آن 12.13 درصد در فوریه 1993 می باشد. برای اطلاع بیشتر این موضوع می توانید نمودار زیر را مشاهده فرمایید.
در نظر داشته باشید که نرخ بیکاری دارای سه مولفه اصلی می باشد:
ویزای کار استرالیا و بررسی ویزای همراه
ویزای کار استرالیا و بررسی ویزای همراه کاملا به نوع ویزای درخواستی متقاضی بستگی دارد. اما به طور کلی در اخذ ویزای های کاری متقاضیان می توانند بعد از ورود به کشور استرالیا تقاضای ویزای همراه دهند. البته در صورتی که متقاضیان بتوانند از همان ابتدا برای اقامت بلند مدت و PR استرالیا اقدام نمایند می توانند به طور همزمان درخواست خود را مبنی بر ویزای همراه اعلام نمایند. بنا براین یکی از مزایای این نوع از ویزاهای کار می توان به همراهی خانواده به طور همزمان اشاره داشت و نحوه انجام این کار بستگی به این دارد که متقاضی اصلی چه نوع از ویزای را درخواست داده است .
در اینجا برخی از ویزای های Family and Partner Visas را خدمتتان اعلام خواهیم کرد.
Adoption visa (subclass 102) | Aged Dependent Relative visa (subclass 114) |
Aged Dependent Relative visa (subclass 838) | Aged Parent visa (subclass 804) |
Carer visa (subclass 836) | Carer visa (subclass 116) |
Child visa (subclass 101) | Child visa (subclass 802) |
Contributory Aged Parent (Temporary) visa (subclass 884) | Contributory Aged Parent visa (subclass 864) |
Contributory Parent (Temporary) visa (subclass 173) | Contributory Parent visa (subclass 143) |
Dependent Child visa (subclass 445) | New Zealand Citizen Family Relationship (temporary) visa (subclass 461) |
Orphan Relative (subclass 117) | Orphan Relative (subclass 837) |
Parent visa (subclass 103) | Partner (Provisional and Migrant) visa (subclass 309 100) |
Partner visa (subclass 820 801) | Prospective Marriage visa (subclass 300) |
Remaining Relative visa (subclass 115) | Remaining Relative visa (subclass 835) |
Sponsored Parent (Temporary) visa (subclass 870) |
علاوه بر آن و در صورت موافقت کسب ویزا همراه، افراد می توانند از اجازه تحصیل و کار در کشور استرالیا برخودار شوند و در نهایت قادر خواهند بود به طور تمام وقت در استرالیا مشغول به کار شوند.
هزینه ویزای کار استرالیا
همانطور که می دانید متقاضی برای اقامت کاری استرالیا می بایست ویزا کاری تهیه نماید و یکی از مهمترین مسائلی که متقاضی ویزا کاری استرالیا می بایست به آن توجه نماید هزینه ویزای کار استرالیا می باشد. هزینه ویزای کار استرالیا متناسب با نوع ویزای کاری است که اقدام به اخذ آن نموده است. هزینه ویزا کار استرالیا شامل هزینه های دولتی اداره مهاجرت استرالیا، هزینه های ترجمه و ارزیابی مدارک می باشد. دو نوع ترجمه مدرک با نام ترجمه ناتی و دادگستری داریم که هزینه ترجمه ناتی ارزان تر است. توجه کنید که میزان مدرک شما نیز در هزینه ترجمه تاثیرگذار خواهد بود و به طور متوسط این هزینه بین 600 تا 1,150 دلار می باشد. هزینه های دولتی اداره مهاجرت استرالیا هر ساله توسط دولت استرالیا تعیین می شود و ممکن است مبالغ آن هر ساله تغییر نماید در زیر به این هزینه به تفکیک هر نوع ویزا اشاره شده است.
نوع ویزا | برای متقاضی اصلی (دلار) | همسر و فرزند بالای 18 سال (دلار) | فرزند زیر 18 سال (دلار) |
ویزای 491 | 4,045 | 2,025 | 1,010 |
ویزای 188 | 5,375 | 2,685 | 1,345 |
ویزای 485 | 1,535 | 765 | 385 |
ویزای 476 | 405 | 200 | 100 |
ویزای 187 | 4,045 | 2,025 | 1,010 |
ویزای 189 | 4,045 | 2,020 | 1,015 |
ویزای 186 | 4,045 | 2,025 | 1,010 |
ویزای کار استرالیا و مدارک مورد نیاز ویزای کار استرالیا
متقاضیان برای اخذ ویزای کار استرالیا بسته به نوع ویزا مستلزم ارائه مدارک جهت درخواست ویزا خواهند شد. در این راستا و در جهت کسب اطلاعات دقیق در باب ارائه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار استرالیا می توان به مدارک زیر اشاره کرد. البته باید در نظر داشت ویزای کار استرالیا با توجه به انواع آن متفاوت است.
ویزای کار استرالیا و میزان حقوق در استرالیا
بسیاری از متقاضیان قبل از درخواست ویزای کار استرالیا به جستجو در باب حقوق و دستمزد در رشته های تحصیلی و کاری خود می پردازند و در تلاش هستند با بررسی شرایط حاکم در کشور مقصد بتوانند گزینه مناسب را انتخاب نمایند. طبق آمار رسمی از کشور استرالیا در آمد و دستمزد در سه ماه دوم سال 2018 به طور متوسط 82.436 دلار استرالیا در سال می باشد. البته اگر اضافه کاری و پاداش را در کنار آن در نظر داشته باشیم می توان گفت این میزان از درآمد در سال 85.982 دلار استرالیا خواهد بود.
متوسط حقوق و دستمزد در استرالیا برای برخی از رشته های به ترتیب زیر می باشد:
پزشکان: 110.000 دلار استرالیا |
مهندسین: 82.000 دلار استرالیا |
پرستاران: 80.000 دلار استرالیا |
معلمین: 76.000 دلار استرالیا |
مهندسین معمار: 60.000 دلار استرالیا |
همین طور میانگین در آمد در برخی از مناطق استرالیا را می توانید در جدول زیر مشاهده فرمایید:
ویزای کار استرالیا و مشاغل مورد نیاز 2022
بسیاری از متقاضیان برای دریافت ویزای کار استرالیا نیاز به بررسی مشاغل مورد نیاز کشور استرالیا خواهند داشت. تا با جستجوی رشته های کاری و تخصص خود در آن زمینه اقدام به مهاجرت کاری نمایند. از این رو کشور استرالیا هر ساله نیاز خود را به نیروی متخصص و ماهر در هر رشته تحصیلی و کاری را اعلام می نمایند تا تمام متقاضیان از سراسر دنیا با بررسی آن بتوانند تصمیم درستی در باب مهاجرت کاری به استرالیا اتخاذ نمایند. البته افراد باید در نظر داشته باشند که مشاغل اعلام شده باید کاملا تخصصی باشد تا بتوانند از سمت دولت آن کشور از حقوق مناسبی برخوردار شوند.
مدیران کسب وکار | جراح فک و صورت |
مدیران پروژه | متخصصین زنان و زایمان |
معماران | توسعه دهنده نرم افزار IT |
مهنسین عمران | تکنسین آزمایشگاهی |
متخصص و جراح | فیزیکدان |
مدیر مالی | ریاضیدان |
حسابدار | متخصص اطفال |
پرستار | مهندسین پروژه |
مهندسی پزشکی | مدیران و هماهنگ کننده تسهیلات |
متخصصین بیهوشی | مدیران املاک مسکونی |
پزشک معالج | دستیاران اجرایی |
دندان پزشک | کارگزاران بیمه |
ویزای کار استرالیا و نحوه کاریابی در استرالیا
ویزای کار استرالیا و نوع کاریابی در این کشور کاملا اکتسابی می باشد. برای این موضوع بسیاری از افراد تمایل دارند قبل از ورود به کشور استرالیا اقدام به جستجوی کار در سایت های کاریابی نمایند. در این راستا متقاضیانی که از سطح زبان قابل قبولی بر خوردار می باشند می توانند با ارسال رزومه تحصیلی و رزومه کاری خود و ارائه مدارک مربوطه و تداعی نمودن شرایط کاری خود در خواست خود را منوط به کاریابی ارائه نمایند. در انتها و در صورت موافقت کارفرمایان استرالیایی و یا شرکت های محلی و بین المللی در این کشور و کسب دعوت نامه کاری، اقدام به دریافت ویزای کار استرالیا کنند. به طور کلی می توان گفت ماهیت این موضوع کار دشواری نمی باشد و دارای پروسه پیچیده ای نمی باشد اما مطلبی که بسیار حائز اهمیت می باشد مواقت کارفرما و شرکت های مورد نظر می باشد.
شاید بتوان گفت بسیار از آنان به راحتی با این موضوع موافقت نخواهند داشت و بیتشتر تمایل دارند متقاضی کار به صورت فیزیکال در محیط حضور داشته باشد و مصاحبه کاری به صورت فیزیکی انجام شد و در صورت موافقت طرفین قرار داد کاری منعقد گردد.
ویزای کار استرالیا و مؤسسات کاریابی در استرالیا
همانطور که پیشتر اعلام شد متقاضیان می توانند برای کاریابی در کشور استرالیا از طریق سایت های کاریابی در کشور مقصد استفاده کنند و بحث کاریابی را بر عهده این موسسات قرار دهند تا در صورت کسب موفقیت از این طریق اقدام به ویزای کار استرالیا نمایند. در این قسمت از مقاله به معرفی برخی از موسسات کاریابی در استرالیا خواهیم پرداخت.
سایت های کاریابی در استرالیا:
https://www.indeed.com |
https://jobsearch.gov.au |
https://www.seek.com.au/ |
https://au.indeed.com/ |
https://www.betterteam.com |
http://www.hippo.com.au/ |
https://oneshift.com.au/ |
ویزای کار استرالیا و وضعیت اقامت و اخذ تابعیت در استرالیا
ویزای کار استرالیا فرصتی برای زندگی و کسب اقامت و تابعیت در این کشور می باشد. به همین جهت اولین برای مهاجرت به استرالیا دانش کامل در باب انواع ویزای کار استرالیا است. به طور کلی کارکنانی که از حمایت مالی یک کارفرمای استرالیایی برخوردار شوند و یا از یک مهارت و تخصص خواص برخوردار باشند می توانند از طریق ویزاهای بلند مدت به اقامت دائم آن کشور برسند. بر این اساس افرادی که بتوانند به مدت 4 سال در استرالیا زندگی کنند و مشغول به فعالیت کاری باشند می توانند به راحتی بعد از مدتی در خواست اقامت دائم دهند. در نهایت متقاضیان برای تبدیل شددن به یک شهروند استرالیایی باید قبل از درخواست خود اقامت دائم داشته باشند و باید معیار های خاصی را رعایت بفرمایند. برای این موضوع افراد باید ثابت کنند که زمان خود را در کشور استرالیا گذرانده اند و در مورد کشور استرالیا اطلاعات لازم را دارند و قصد دارند در ادامه در کشور استرالیا زندگی کنند.
سپس در خواست متقاضیان در اداره مهاجرت مورد ارزیابی قرار می گیرد و در نهایت از متقاضیان آزمون شهروندی دریافت می گردد. این آزمون شانل مهارت های زبان انگلیسی و ارزیابی اطلاعات افراد در مورد استرالیا می باشد. لازم به ذکر است که این آزمون بیشتر برای افراد با سنین 18 الی 59 سال است.