بورسیه تحصیلی استرالیا، واقعی یا شعار تبلیغاتی؟

برای هر شخصی که به‌دنبال تحصیل در خارج از کشور است، دریافت بورسیه جزو خواسته های اولیه است. چرا که شما به واسطه بورسیه، تمام یا بخشی از هزینه های تحصیل خود را پرداخت نکرده و متمرکز روی تحصیل ویا پژوهش های خود هستید و نگران تامین هزینه ها نیستید.

برای دانشجویان بین المللی، که شامل ما ایرانی ها هم می شود، دریافت بورسیه برای تحصیل در این استرالیا مهم و مورد توجه است. باید بدانیم که علیرغم کیفیت و رنکینگ بالای دانشگاه ها و همچنین کیفیت زندگی مطلوب در این کشور، تحصیل در استرالیا پرهزینه است.
بجز شهریه دانشگاه، هزینه اسکان ( خوابگاه، سوئیت، آپارتمان و… )، خورد خوراک و نیازهای اولیه، خمل و نقل و تفریح و سرگرمی نیز به هزینه ها اضافه می شود که اگر نرخ برابری دلار استرالیا و ریال را هم به آن اضافه کنید، هزینه ها قابل توجه خواهد شد و خبر خوب اینکه استرالیا به دانشجویان ایرانی هم بورسیه می دهد اما نه به همه آنها.

اینجاست که بورسیه می تواند کمک بسیار بزرگی به جبران هزینه های تحصیل شما کند. البته بورسیه های انواع مختلف داشته و برای مقاطع تحصیلی نیز معمولا تفاوت هایی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد تا ببینیم آیا بورسیه ها شعار تبلیغاتی هستند یا واقعیت دارند.

یکی دیگر از راه‌های جبران هزینه های تحصیل، کار دانشجویی است. دانشجویان بین‌المللی در استرالیا می توانند به صورت پاره وقت حین تحصیل کار کنند. در حال حاضر دانشجو می تواند 48 ساعت در 2هفته کار کند.

پولی که بابت این میزان ساعت کار دریافت می کنید معمولا آنقدری نیست که بتواند همه هزینه های شما را پوشش دهد و همچنان بورسیه بیشتر به شما کمک خواهد کرد. پس بهتر است در ادامه اطلاعات بیشتری از بورسیه استرالیا به شما بدهیم.

در استرالیا بورسیه را فقط دانشگاه ارائه نمی کند

این نکته را شاید ندانید که تنها دانشگاه ها نیستند که بورسیه ارائه می دهند. دولت استرالیا نیز بورسیه هایی برای مقاطع مختلف دانشگاه ارائه می دهد که شهریه، بلیت هواپیما، هزینه های زندگی و غیره را پوشش می دهند.

در اکثر مواقع این بورسیه ها برای تمامی دانشجویان بین المللیِ واجد شرایط قابل استفاده است، در برخی موارد نیز فقط برای دانشجویان استرالیایی و یا دانشجویان بین المللی از کشوری خاص ارائه می شوند. اما به هرحال بیشتر بورسیه ها بر اساس شایستگی های آکادمیک هستند.

این را بدانید که نمره زبان در دریافت بورسیه موثر است البته ا گر قصد استفاده از بورسیه‌‌های دولتی را دارید، باید هم نمره زبان مورد نیاز دانشگاه و هم نمره مورد نیاز دولت را ارائه دهید. شیوه درخواست بورسیه استرالیا بر اساس نوع و مقطع تحصیلی تفاوت هایی دارد که در ادامه خواهیم گفت.

برای چه مقاطع تحصیلی می توان بورسیه گرفت؟

بورسیه‌ها انواع مختلف دارند و برای مقاطع محتلف تفاوت هایی دارند اما به طور کلی برای سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا (PHD) می توان از بورسیه استفاده کرد. لازم است که در ادامه توضیحاتی برای مقاطع مختلف تحصیلی بدهیم.

مقطع کارشناسی: معمولا در این مقطع بورسیه، بیشتر کمک هزینه هایی است که به افراد با شرایط خاص اعطا می شود. البته در بعضی موافق تخفیف هایی در شهریه دانشگاه نیز وجود دارد که برای اطلاع از این تخفیفات می توانید به وبسایت دانشگاه مورد نظرتان مراجعه ویا از مشاوران گروه آریا بپرسید.

مقطع کارشناسی ارشد: کارشناسی ارشد در استرالیا در دو نوع پژوهش محور و آموزش محور است. برای کارشناسی ارشد به شیوه پژوهش محور، معمولا بورسیه هایی ارائه می‌شوند که اگر واجد شرایط بوده و بتوانید آن را دریافت کنید، تمامی هزینه های تحصیل و زندگی شما تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

اما برای دوره های آموزش محور همانند مقطع کارشناسی در صورتی که شرایط خاصی را داشته باشید (که بیشتر شرایط آکادمیک و نمرات مد نظر هستند) می توانید از کمک هزینه های دانشگاه بهره ببرید.

مقطع دکترا : (PHD) در این مقطع دو حالت وجود دارد که با اپلای برای بورسیه و پذیرش عملا همزمان است و نیازی نیست جداگانه برای بورسیه درخواست داده شود وحالت دوم اینکه درخواست پذیرش و درخواست بورسیه را جداگانه باید داد.

شرایط کلی برای دریافت بورسیه در مقطع دکترا داشتن نمرات بالا در مقطع کارشناسی ارشد، داشتن حداقل دو مقاله‌ی چاپ شده در مجلات معتبر، داشتن مدرک زبان معتبر با نمره‌ی مشخص شده و داشتن پروپوزال مناسب است.

به هر حال این نکته کلیدی را بخاطر داشته باشید که اپلیکیشن بی نقص شرط اساسی برای دریافت بورسیه است.

چه مدارکی برای بورسیه استرالیا لازم است؟

اینکه دقیقا برای همه نوع از بورسیه ها یک نوع مدارک مورد نیاز باشد درست نیست و به رشته، دانشگاه و به طور کلی بورسیه ای که برای آن اپلای می کنید بستگی دارد. اما در کل به:

  • اطلاعات تحصیلی دقیق مقطع قبلی

  • مدرک زبان با نمره بالا

  • مقالات پژوهشی چاپ شده

  • رزومه ی جامع و کامل

  • توصیه نامه از اساتید قبلی

نیاز خواهید داشت و همانطور که گفتیم احتمال دارد برحسب نوع بورسیه به مدارک دیگری نیز نیاز داشته باشید که بهتر از قبل از هر اقدام، اطلاعات لازم از مدارک مورد نیاز را داشته باشید.

ارتباط بورسیه و ویزای تحصیلی استرالیا چیست؟

میدانید که برای تحصیل در استرالیا نیاز به ویزای تحصیلی دارید که از سفارت استرالیا می گیرید. افیسر پرونده شما پس از بررسی مدارک باید اطمینان حاصل کند که هدف شما از درخواست ویزا واقعا تحصیل در این کشور است و قصد اقامت غیرقانونی در این کشور را ندارید.

پس داشتن بورسیه تحصیلی شانس شما را برای صدور ویزا بالا می برد چرا که نشان می دهد شما از لحاظ آکادمیک سطح بالایی داشته و همینطور با کاهش یا حذف هزینه ها مشکلی برای ادامه ی تحصیل در استرالیا نخواهید داشت.

درنتیجه تلاش برای اخذ بورسیه تحصیلی به دریافت ویزای تحصیلی استرالیا نیز کمک می کند.

تا اینجا اطلاعات مختصر و اجمالی از بورسیه تحصیلی استرالیا به شما داده شد و به این نتیجه رسیدیم که بورسیه تحصیلی استرالیا واقعیت داشته و تبلیغاتی نیست. البته که شرایطی دارد و اولا شانس دانشجویان ممتاز با سابقه تحصیلی درخشان و نمره زبان بالا در دریافت بورسیه بیشتر است و دوم اینکه بیشتر برای مقطع دکترا است که اکثر هزینه ها را پوشش می دهد.

بورسیه فول فاند (Fully Funded) استرالیا

بورسیه فول فاند به بورسیه ایی گفته می شود که کلیه هزینه‌های تحصیلی در استرالیا را پوشش می‌دهد و نیازی به پرداخت هزینه تحصیل ندارید. هر ساله بیش از 1000 بورسیه تحصیلی از سوی دولت و دانشگاه‌ها به دانشجویان بین‌الملل استرالیا تعلق می‌گیرد که به عنوان یک کمک هزینه سالیانه، زندگی را برای دانشجویان بین‌الملل در کشور استرالیا آسانتر کرده و سبب کاهش شهریه دانشگاه، اقامت، بیمه درمانی و کمک هزینه سفر به استرالیا می‌شود.

بسیار مهم است که درخواست برای بورسیه‌های فول فاند استرالیا را عاری از هرگونه اشتباهی ارسال کنید. بنابراین در این مرحله و ثبت درخواست دریافت بورسیه می‌توانید از یک استاد دانشگاه یا مشاوران و کارشناسان گروه اعزام دانشجوی آریا کمک بگیرید، چرا که در این حالت امکان ردشدن درخواست بورسیه شما به حداقل‌ترین حالت ممکن خواهد رسید.

همچنین توصیه می شود که قبل از اقدام اطلاعات کامل و جامعی از بورسیه های فول فاند استرالیا داشته باشید.

و حرف های آخر…

اینگونه جمع‌بندی کنیم که با توجه به مطالبی که گفتیم جدا از شرایط آکادمیک، مهم‌ترین بخش در درخواست بورسیه داشتن یک اپلیکیشن بی نقص است. کوچکترین اشتباه در هر بخش از پروسه‌ می تواند باعث رد شدن درخواست بورسیه‌ شما شود. حتی اشتباهاتی مانند:

  • غلط املایی و گرامری (حتی سهوی)

  • کمبود جزئیات در پرونده

  • نقص مدارک لازم

  • عدم توانایی در توصیف توانایی ها و تلاش هایی که انجام داده اید

بورسیه تحصیلی در استرالیا صحت دارد و دانشجویان ایرانی بسیاری نیز موفق به دریافت این بورسیه‌ها شده اند. از موسسات اعزام دانشجو به استرالیا بپرسید، قطعا پرونده های موفق زیادی با بورسیه تحصیلی را به شما نشان خواهند داد.

دسته بندی شده در: