مهاجرت کادردرمان ، نوعی از مهاجرت کاری ویژه‌ی افراد متخصص و تحصیل کرده در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی است.

کادر درمانی شامل: پزشکان، دندانپزشکان، پرستاران، متخصصین فوریت‌های پزشکی، رادیولوژی، هوشبری، اتاق عمل، مامایی، کاردرمانی، علوم آزمایشگاهی، بهیار ، فیریوتراپ‌، بینایی و شنوایی سنج هستند.

در سالهای اخیر تمایل کادردرمان به مهاجرت کاری , مهاجرت کادر درمان ، بسیار زیاد شده است. از طرفی کشورهای خارجی نیز  به دلیل کمبود شدید کادر درمان ، با ورود کادردرمان به کشور خود، موافقت می‌کنند.

مهاجرت کاری برای رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی امتیازات فراوانی دارد. آنهایی که تصمیم به مهاجرت گرفته اند، با مزایایی که این مهاجرت برایشان به ارمغان می‌آورد ، زندگی خود را متحول خواهند کرد.

خواندن مقاله‌ی پیش رو تنها هشت دقیقه زمان می‌برد اما شما را با جزئیاتی در مورد مهاجرت کادر درمان آشنا خواهد کرد.

مهاجرت کاری برای کادر درمان چگونه است؟

کادر درمان به دلیل موقعیت شغلی استراتژیک خود، بسیار راحت از سایر مشاغل می‌توانند ویزای کاری دریافت کنند. مردم در تمامی فعالیت‌های بهداشتی و درمانی، با کادر درمان در تماس و آنها مسئول حفظ سلامت یا تلاش برای بازگشت سلامت مردم در جامعه هستند. مهاجرت کادر درمان از انواع مهاجرت کاری است.

هرکشور قوانین مهاجرتی خاصی دارد. کادردرمان برای یک مهاجرت موفق باید ابتدا کشور مدنظر خود را انتخاب کنند. سپس  مدارک لازم را آماده کرده و شروط مهاجرتی کشور مد نظر را لحاظ کنند.

از جمله مهمترین مدارک برای مهاجرت کادردرمان، تسلط کامل به زبان انگلیسی است. مهارت کلامی بالا در زبان انگلیسی، علاوه بر گرفتن نمره‌ی قابل قبول در آزمون‌های معتبر، پس از مهاجرت نیز شرایط کاری و زندگی در کشوری دیگر را بسیار آسان می‌کند.

گذراندن دوره‌های تخصصی مرتبط با رشته تحصیلی و اخذ مدارک مربوطه نیز در روند گرفتن پذیرش کاری موثر واقع می‌شود.

همانطور که اشاره شد مهاجرت کادر درمان از نوع مهاجرت کاری است. بهترین روش مهاجرت و دریافت ویزای کاری برای کادر درمان، استفاده از روش «job offer» یا همان «پیشنهاد کاری »است. جزئیات این روش در ادامه‌ی مقاله توضیح داده خواهد شد.

داشتن سابقه‌ی کار، نمره‌ی زبان بالا، رزومه‌ی کاری و تحصیلی درخشان، گذراندن دوره‌های مهارت کاری ، همگی در روند مهاجرت کادردرمان، امتیاز مثبت محسوب می‌شود و در تصمیم‌گیری کارفرما روی پیشنهاد شما تاثیر جدی خواهد گذاشت.

یکی از نکات بسیار قابل توجه در مهاجرت کادردرمان، نیاز کشور مقصد به نیروی کار است. کشورهایی که با کمبود نیروی کار در حیطه‌ی پزشکی و پیراپزشکی  مواجه اند؛ خیلی زودتر و بهتر به پیشنهادات کاری بین‌المللی پاسخ می‌دهند و با فراهم کردن امکانات زندگی و حقوق و مزایای زیاد، سعی در جذب کادر درمان دارند.

اساسی‌ترین مسائل در مهاجرت کادر درمان کدام است؟

مهاجرت، مسئله است که از مدت طولانی قبل از این که فرد اقدام به مهاجرت کند، ذهن او را مشغول نگه داشته است. این مشغولیت ذهنی، به نوعی برانگیزاننده‌ برای حرکت و کسب اطلاعات و مشاوره در مورد مهاجرت کادردرمان است.

مهاجرت برای کادردرمان به دلیل مشغله‌ی زیاد کاری آنها و قوانین خاص کشور مقصد ، کمی متفاوت از سایر مهاجرت‌ها است. به همین دلیل کمک گرفتن از وکلای مهاجرتی و مشورت با متخصصان معتبر در این زمینه بسیار مؤثر و راهگشا است.

موسسه حقوقی بین‌المللی سفیران ایرانیان، مؤسسه ای معتبر و کاملا تخصصی واقع در خیابان صادقیه تهران است. این موسسه خدمات زیاد و ارزنده‌ای در تمام مسائل حقوقی ارائه می‌دهد. خدمات تخصص مهاجرتی در تمام مراحل اخذ ویزا، از پرطرفدارترین و مهمترین فعالیت‌های موسسه حقوقی بین‌المللی سفیران ایرانیان است.

کادردرمان نیز به دلیل حساسیت های موجود از طرف کشور مقصد و نکات خاص و ریز در فرآیند اخذ ویزا، بهتر است از یک وکیل مهاجرتی کمک بگیرند.

کشورهای توسعه یافته و محبوب برای مهاجرت، آغوشی باز برای پذیرش کادردرمان دارند. اما قوانین خاصی را نیز اعمال می‌کنند‌. همچنین به تناسب نیاز بالای این کشورها برای پذیرش کادردرمان، تعداد متقاضیان مهاجرت نیز بسیار زیاد است. به همین خاطر اگر امتیازات خاص و رزومه قوی داشته باشید و مدارک مورد نیاز کشور مقصد را به خوبی فراهم کنید، شانس موافقت و اخذ ویزا بسیار بالا می‌رود و مهاجرتی موفق و سریع خواهید داشت.

بهترین کشورها برای مهاجرت کادر درمان

کشورهای پیشرفته  و جهان اول مانند ایالات متحده آمریکا ، کانادا، ، استرالیا و انگلستان، در هر روشی از انواع مهاجرت، بیشترین خواهان را دارند‌. مهاجرت کادردرمان نیز از این قاعده مستثنی  نیست و تقاضای کادر درمان  برای ورود به کشورهای سرمایه دار و توسعه یافته بسیار زیاد است.

اما مسائل دیگری از جمله سخت‌گیری زیاد اینگونه کشورها در مهاجر پذیری، موجب شده که مهاجرت به این کشورها چندان آسان و راحت نباشد و چالش‌های زیادی را ایجاد کند. به همین خاطر اکنون کشور‌های اروپایی وعربی، به مقصد اول کادر درمان تبدیل شده اند.

از بهترین کشورهای اروپایی برای مهاجرت کادر درمان می‌توان به آلمان، دانمارک، سوئد،هلند و نروژ اشاره کرد.

در میان کشورهای اروپایی مهاجرت کادر درمان به آلمان طرفداران زیادی دارد. درآمد بالا، شرایط رفاهی مناسب و کمبود شدید نیروی کاری بهداشتی و درمانی در آلمان موجب شده متخصصین پزشکی و پیراپزشکی در سالهای اخیر متقاضی مهاجرت به آلمان باشند‌.

کشور دانمارک نیز با شرایط آسانی که برای کادر درمان در نظر گرفته، تبدیل به مقصد جذاب و پرطرفداری برای مهاجرت شده است. کشور دانمارک برخلاف اغلب کشورها برای کادر درمان، ارائه‌ی مدرک زبان را ضروری نمی‌داند. همچنین کشور دانمارک شرط سنی سختگیرانه ندارد و تنها یک‌سال سابقه‌ی کاری را قبول می‌کند.

کشورهای عربی حوزه‌ی خلیج فارس از جمله قطر، عمان و امارات با  فراهم کردن شرایط رفاهی بسیار مناسب، پرداخت حقوق بالا، در اختیار گذاشتن ماشین، تهیه‌ی منزل، امکان همراهی خانواده وسایر امتیازات ارزشمند، در تلاشند که برای جذب کادر درمان بین‌المللی ایجاد انگیزه کنند.

تهیه تقویم زمانی، اولین قدم برای مهاجرت کادر درمان

وقتی تصمیم قطعی به مهاجرت می‌گیرید، احتمالا احساس سردرگمی و گیجی دارید. برای روشن شدن مسیر و پایان دادن به شلوغی ذهن خود، بهترین پیشنهاد تهیه‌ی یک برنامه زمانی دقیق برای مراحل مختلف مهاجرت است.

مهمترین نکته در برنامه ریزی،  انتخاب دو یا سه کشور مقصد، جهت مهاجرت است. با این کار، همزمان کارهای مهاجرت را برای سه کشور پیش می‌برید و چنانچه یک یا دو کشور درخواست شما را ریجکت کنند، باز هم فرصتی برای مهاجرت باقی است. انتخاب کشورها باید با مطالعه و تحقیق و بررسی کامل کار و زندگی در آنجا  و درنظر علایق و شرایط خود و خانواده باشد.

بعد از انتخاب کشورها، نسبت به قوانین مهاجرتی سه کشور، کاملا آگاه شوید و یادداشت برداری کنید. بسته به شرایط خود و قوانین سه کشور یک تقویم زمانی یک تا سه ساله برای خود بچینید.

چنانچه اول راه هستید و سابقه‌ی کار در ایران و مدرک زبان ندارید، تقویم زمانی شما طولانی تر می‌شود. اگر سابقه‌ی کار و تسلط به زبان انگلیسی ( یا زبان مورد قبول کشور مقصد مثلا آلمانی) دارید، تقویم زمانی شما کوتاه‌تر است.

ترجمه‌ی دقیق  مدارک شناسایی و پاسپورت، مدارک تحصیلی و گواهی دوره‌‌های آموزشی، آماده کردن رزومه‌ی کاری و سایر مدارک موردنیاز سفارت و کشور مقصد، در اولویت بعدی است.

آماده کردن پول لازم و گواهی تمکن مالی نیز در قسمت بعد تقویم زمانی قرار دارد. چنانچه همسر یا فرزندان شما همراه شما هستند، باید پول و مدارک مورد نیاز آنها را نیز آماده و ترجمه کنید.

یکی از نکات مهم مهاجرت کادردرمان ، تبدیل گواهی‌نامه‌ی رانندگی به نوع بین المللی آن، قبل از مهاجرت است، که باید برایش برنامه ریزی کنید. انتخاب نوع ویزا (جاب آفر وجاب سیکر)، تلاش برای دریافت آن نیز همگی باید در تقویم زمانی شما، روشن و شفاف برنامه ریزی شده باشد.

پس از مهاجرت کادردرمان، در بعضی کشورها باید در آزمونی مخصوص رشته‌ی خود شرکت کنید و آغاز فعالیت شما در کشور مقصد به قبولی در این آزمون بستگی دارد.

در بعضی دیگر از کشورها باید پس از مهاجرت، در دانشگاهی که به شما معرفی می‌شود چند ترم از مهم‌ترین دروس رشته‌ی تخصصی خود را مجددا بگذرانید تا مدرک شما معادل سازی شود و اجازه‌ی کار صادر شود.

می‌توانید در تقویم زمانی خود، منابع آزمون در کشور مقصد را شناسایی کرده و به مطالعه آن بپردازید.

حل مشکل زبان در مهاجرت کادردرمان

یادگیری و تسلط به زبان انگلیسی به عنوان زبان بین‌المللی، برای اشتغال درست و موفق کادر درمان بسیار ضروری است. کادردرمان به دلیل شغل خود مستقیما با بیماران و سایر همکاران خود مانند پزشکان، پرستاران و اتاق عمل در تعامل دائمی هستند و باید بتوانند کاملا روان و صحیح با بیماران و مددجویان صحبت کنند. توانایی Listening  بالایی داشته باشند و متوجه صحبت بیماران و یا دستورات درمانی سایر همکاران بشوند.

علاوه بر این زندگی در کشور دیگر نیز در تمام ابعاد خود، نیاز مبرم به تسلط به زبان انگلیسی دارد.

علت افزایش مهاجرت انگلیسی‌ها به استرالیا چیست؟

چنانچه زبان رایج کشوری که انتخاب کرده‌‌اید انگلیسی نیست، باید در یادگیری آن زبان بکوشید.

شرکت در کلاس‌های معتبر، دیدن فیلم و اخبار با زبان اصلی و بدون زیرنویس ، گوش دادن به رادیو به زبان اصلی، یادگیری به صورت خودآموز،همگی در یادگیری هر زبانی قبل از مهاجرت موثر هستند.

بعضی کشورها نمره‌ی بالای زبان را در ابتدا از کادردرمان نمی‌خواهند. این کشورها امکان یادگیری  و شرکت در کالج‌های زبان در کشور خود را برای مهاجر فراهم می‌کنند. بنابراین چنانچه کشور مقصد شما از این نوع است، بیش از حد نگران یادگیری زبان نباشید و تمرکز خود را روی مسائل دیگر مهاجرت بگذارید.

مهاجرت با ویزای  جاب آفر یا جاب سیکر

مهاجرت کادر درمان از نوع مهاجرت کاری است و برای آن باید ویزای کاری تهیه نمود، ویزای کاری از دو نوع جاب آفر و جاب سیکر است.

چنانچه قصد مهاجرت با ویزای جاب آفر را دارید باید از طریق سایت‌های کاریابی بین‌المللی و قابل اعتماد در کشور مد نظر، به جست‌و جوی کارفرمایی مناسب با شرایط خود بپردازید و با او گفت و گو کنید. چنانچه شرایط کاری مورد توافق دو طرف  بود برای شما دعوت نامه‌ی کاری ارسال می‌شود که از مهمترین مدارک جهت ارائه به سفارت و اخذ ویزای کاری از طریق جاب آفر است.

ویزای جاب‌سیکر نیز ویزایی است که اجازه‌ی ورود شما به کشور مقصد را می‌دهد اما زمان اقامتی کوتاه را( کمتر از یک سال) در اختیارتان می‌گذارد.  شما موظف به پیدا کردن شغل در این زمان هستید. اگر کار پیدا کردید ویزای شما تمدید می‌شود و اگر پیدا نکردید باید به کشور خود باز گردید.

برای مهاجرت موفق کادردرمان چه مقدار پول لازم است؟

این موضوع بستگی به رشته‌ی شما و  قوانین کشور مقصد و هزینه‌های زندگی در آنجا دارد.

بعضی کشورها از مهاجر تقاضای  حساب بانکی با مقدار مشخصی نقدینگی می‌کنند تا برایشان به اثبات برسد که فرد مهاجر توانایی اداره کردن زندگی خود را دارد.

اگر چه درآمد کادردرمان در خارج از کشور بالاتر است اما به خصوص در سال اول مهاجرت نیاز به پول زیادی دارید تا از پس هزینه‌ها برآیید. یکی از نکات مهم در مهاجرت کادر درمان هزینه‌ی تهیه مسکن در کشور مقصد است.

چنانچه همسر و فرزندان شما همراه شما هستند، احتیاج به پول بیشتری دارید.

به خصوص اگر ویزای شما جاب سیکر است، تا مدتی که کار مناسب پیدا کنید باید توانایی مدیریت هزینه ها را با پول شخصی خود داشته باشید.

آزمونOET

آزمونOET  آزمون تخصصی زبان انگلیسی ویژه‌ی کادردرمان است که  توسط دانشگاه کمبریج انگلستان برگزار می‌شود. بعضی کشورها از مهاجرین متخصص پزشکی و پیراپزشکی نمره‌ی مشخصی از آزمون OET  را می‌خواهند.

در این صورت اصلا نگران نباشید چون گرفتن نمره‌ی بالا در OET به  بسیار آسان‌تر از آیلتس و تافل است!  در ادامه به بررسی تفاوت های آیلتس و تافل با OET پرداخته شده است.

OETIELTS,TOFel
تخصصی کادر درمانعمومی برای همه‌ی افراد
آسان تر به دلیل سالها تحصیل و کار در این رشتهسخت ترو احتیاج به کلاس و کتاب های متفرقه
محدوده‌ی مشخص سوالاتمحدوده‌ی نامشخص
منابع مشخصمنابع نامشخص
برگزاری ماهانهبرگزاری سالانه
برگزاری در بیشتر کشورهای جهانبرگزاری در بعضی کشورها
امکان شرکت غیرحضوری و آنلاینشرکت فقط به صورت حضوری

کادر درمانی ایران چگونه برای مهاجرت اقدام کنند؟

برای مهاجرت کاری و دریافت ویزای کاری، روش‌های مختلفی وجود دارد که بهترین آن، «job offer»  و «job seeker» است.

طی روش جاب آفر یا پیشنهاد کاری، ابتدا باید شخص متقاضی مهاجرت، با پیگیری دائمی، کارفرمایان جویای نیروی کار بین‌المللی را در کشور مقصد شناسایی کند. سپس با وی به صورت آنلاین مکاتبه کرده و مدارک لازم را بفرستد. چنانچه پس از بررسی‌های لازم، شرایط فرد متقاضی ایده‌آل بود، کارفرما با حضور وی در کشور خود موافقت و برای فرد متقاضی « دعوت نامه‌ی کاری » ارسال می‌کند.

نیروهای کادر درمان، می‌توانند با در دست داشتن دعوت نامه‌ی کاری و سایر مدارک مورد نیاز، به سفارت کشور مربوطه مراجعه کنند و ادامه‌ی مراحل مهاجرت را طی کنند.

کارفرمایان کادر درمان در کشورهای خارجی، شامل بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی-درمانی، آسایشگاه‌های سالمندان و مراکز کاردرمانی ومراکز ترک اعتیاد، مطب پزشکان و… هستند.

کارفرمایان می‌توانند فعالیت دولتی یا خصوصی داشته باشند. اما در هر صورت دولت به آنها اجازه‌ی استخدام نیروهای کاری از سایر کشورها را داده است.

در صورتی که کادردرمان با کارفرما به توافق برسند و دعوت‌نامه‌ی کاری دریافت کنند، مرحله‌ی بستن قرارداد کاری، پس از مهاجرت و به صورت  حضوری و طبق توافقات قبلی انجام خواهد شد.

در روش job seeker  نیز فرد متقاضی مهاجرت، مهلت دارد مدت زمان مشخصی( معمولا شش ماهه) را در خاک کشور مقصد اقامت کند و طی این مدت برای خود کار پیدا کند. چنانچه موفق به کاریابی نشود، باید به کشور خود بازگردد.

بررسی مزایا و معایب مهاجرت کادر درمان

مهاجرت کادردرمان مزایای زیادی دارد. اساساً مهاجرت به دلیل نارضایتی از شرایط فعلی و تلاش برای تغییر اوضاع است‌. کشورهای مقصد مهاجرت، قطعا نسبت به وضعیت حال حاضر فرد در وطن خودش، شرایط بسیار بهتری دارد.

در ادامه به تعدادی از مزایای مهاجرت کادر درمان می‌پردازیم:

  1. دریافت حقوق بالا بدون افزایش ساعت کار
  2. دریافت اقامت دائم کشور مقصد
  3. امکان ادامه تحصیل و به روزرسانی دانسته‌ها در بهترین دانشگاه‌‌های کشور جدید
  4. کار کردن در کشوری با اقتصاد قوی ونرخ تورم بسیار پایین
  5. کار کردن در محیط‌های مجهز و پیشرفته
  6. زندگی کردن در رفاه
  7. امکان همراهی همسر و فرزندان و تحصیل و کار آنها در کشور مقصد
  8. امکاناتی مانند مسکن و ماشین رایگان
  9. تقویت زبان و برقراری ارتباط با سایر افراد
  10. آشنایی با روتین درمانی روز دنیا

در کنار تمام مزایا و منفعت‌هایی که مهاجرت کادر‌درمان در بر دارد، خواسته یا ناخواسته مشکلاتی ایجاد می‌کند. موارد زیرتعدادی از آنهاست:

  1. عدم آشنایی با نظام سلامت در کشور مقصد
  2. تبعیض نژادی و عدم راحتی و ارتباط گیری بعضی بیماران
  3. مسلط نبودن به زیرو بم زبان انگلیسی
  4. دوری از خانواده و دوستان
  5. هزینه‌های بالای زندگی

شرایط کاری کادر درمان پس از مهاجرت

در صورتی که روند اخذ پذیرش برای کادر درمان با موفقیت طی شود و آنها مهاجرت کنند، پس از آن شرایط متفاوتی را نسبت به کشور خود تجربه خواهند کرد. ممکن است با ورود به کشور مقصد چالش‌هایی در زندگی شخصی و کاری آنها به وجود بیاید.

کادر درمان پس از مهاجرت، بسته به قوانین مهاجرتی در کشور مقصد، باید اقدامات مناسب را انجام داد. تهیه‌ی سیم‌کارت، اینترنت و بیمه از جمله‌ی این اقدامات است.

پس از ورود به کشور مقصد، ابتدا باید مسکن مناسب تهیه کرد. سپس  مسیر تردد روزمره را شناسایی کرده و با سیستم حمل و نقل عمومی  کاملا آشنا شد.

در ادامه شرایط پس از مهاجرت در دو کشور آمریکا و آلمان را معرفی می‌کنیم:

مهاجرین به کشور آمریکا، پس از ورود به این کشور ابتدا باید مدرک خود را در همان ایالت محل زندگی، معادل سازی کنند. سپس با توجه نوع ویزای خود، جهت یافتن کارفرمای آمریکایی اقدام کنند.

مهاجرین به کشور آلمان پس از ورود به خاک این کشور، باید در کلاس های زبان آلمانی شرکت کرده تا به سطح مطلوبی برسند. درصورتی که فرد از طریق job offer  مهاجرت کرده باشد، برای بستن قرارداد کاری با کارفرما مراجعه می‌کند و درغیر این صورت باید جویای کار باشد.  دوره‌های آوس‌بیلدونگ کادر درمان در آلمان، نیز بسیار کمک کننده است.

علت گرایش کادر درمان به مهاجرت

اشتغال در حیطه‌های شغلی کادر درمان، جزو سخت‌ترین فعالیت‌‌هاست. بیشترین علت به خاطر سر و کار داشتن مستقیم کادردرمان با جان انسان‌ها است. شیفت‌های طولانی، حجم کاری زیاد، ساعات کاری پر اضطراب، نبود امکانات و تجهیزات روز دنیا در بعضی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی، عدم تناسب کار با دستمزد و مشاهده‌ی درد و رنج و مرگ انسان‌ها، همگی موجب شده تا فعالیت‌های پزشکی و پیراپزشکی، سخت و فرسایشی باشد.

قرار دادن مشکلات کاری کادر درمان در کنار شرایط اقتصادی ضعیف جامعه، بی ارزش شدن پول ملی، تورم کنترل ناپذیر، ناتوانی دولت در تامین مسکن مردم و … همگی دست به دست هم داده تا کادر درمان را راهی کشورهای تراز اول دنیا در اقتصاد و بهداشت کند.

از طرفی در کشورهای توسعه یافته اروپایی و آمریکایی به دلیل پیری جمعیت، نیاز فراوانی به کادر درمان مهاجر از سایر کشورها وجود دارد.این نیاز در بعضی کشورها مانند امارات به قدری شدید می‌شود که دولتمردان و برنامه‌ریزان نظام سلامت آنها، امکانات کاری ایده‌آل و زندگی مرفه و دستمزدهای بسیار بالایی را برای جذب کادر درمان  به کشور خود در نظر می‌گیرند.

دسته بندی شده در: