مهاجرت به آلمان از طریق 6 روش اصلی تحصیل، کار، سرمایه گذاری، تولد، پناهندگی و ازدواج صورت می گیرد. از ارزان ترین راه های مهاجرت به آلمان می توان مهاجرت از طریق تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان را نام برد. با این حال مهاجرت از طریق کار می تواند تضمین کننده ی درآمد شما در دوره اقامت در آلمان شود. سرمایه گذاری در آلمان با ثبت شرکت صورت گرفته و هزینه ای حدود 25 هزار یورو را شامل می شود. با بسیاری از روش های مهاجرت به المان می توان جهت اخذ اقامت دائم و تابعیت اقدام کرد. در این مقاله پاسخ تمامی سوالات خود در این زمینه را خواهید یافت.

جدول محتوا

کشور آلمان برای مهاجرت

کشور آلمان که با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان معرفی می شود، در قاره اروپا واقع شده است و از صنعتی ترین کشورهای جهان می باشد. آلمان همچنین ثروتمندترین کشور اروپایی می باشد. این کشور از 16 ایالت تشکیل شده است که در برخی از مسائل می توانند به صورت مستقل عمل کنند. آلمان عضو سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه هشت و گروه پنج بوده و از بیان گذاران اتحادیه اروپا نیز می باشد. با توجه به اینکه این کشور چهارمین کشور قدرتمند صنعتی است، کارخانه ها و کمپانی های بزرگی در آلمان مستقر هستند و باعث به وجود آمدن فرصت شغلی فراوان در این کشور شده اند.

کشور آلمان در سال های اخیر با کمبود نیروی کار مواجه بوده است و  برای تامین نیروی مورد نیاز خود اقدام به جذب مهاجرین از سراسر جهان نموده است. بنابراین برنامه های مهاجرتی و شرایط ویژه برای جذب مهاجرین و اقامت آلمان در نظر گرفته شده است. سیستم آموزشی شناخته شده در سطح دنیا و دانشگاه های رایگان نیز دلیل دیگری برای مهاجرین است که این کشور صنعتی را به عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب نمایند.

از این رو هر ساله مهاجرین زیادی اقدام به اخذ اقامت آلمان می نمایند که در این بین ایرانیان زیادی نیز کشور آلمان را به عنوان مقصد خود برای مهاجرت انتخاب می کنند. مسیرهای مختلفی برای مهاجرت به آلمان در نظر گرفته شده است که هر کداک از این مسیرها شرایط خاصی را می طلبند که در زیر به شرایط مهاجرت به آلمان در هر کدام از این مسیرها اشاره شده است.

برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم؟

اگر می خواهید به سوال، برای مهاجرت به آلمان از کجا شروع کنم پاسخ دهید، می بایست در ابتدای امر در مورد کشور آلمان اطلاعاتی به دست بیاورید و بهترین نقاط این کشور برای زندگی از نظر خودتان را پیدا کنید. این اولین قدم برای رسیدن به پاسخ سوال ” چرا مهاجرت به آلمان؟ است.

پس از آن می بایست حتما با یک مشاور بهترین مسیر مهاجرتی متناسب با شرایط خود را انتخاب نمایید. پس از آن می بایست اقدامات و شرایط مهاجرت به آلمان را مهیا نمایید. مراحل مهاجرت به آلمان برای هر مسیری متفاوت می باشد اما به طور کلی کلیه مسیرهای قانونی مهاجرت به آلمان یکسری گام های خاص دارند که در زیر به آن ها اشاره شده است.

مراحل مهاجرت به آلمان

از اصلی ترین مراحل مهاجرت به کانادا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهیه و ارائه میزان تمکن مالی مورد نیاز:

    از طریق هر مسیر مهاجرتی که اقدام بکنید می بایست نشان دهید که هزینه های لازم برای زندگی در آلمان را دارید.

  • تهیه و ارائه بیمه درمانی:

    برای مهاجرت قانونی به آلمان از تمامی مسیرها و زندگی در این کشور می بایست بیمه درمانی داشته باشید که البته این بیمه می تواند متناسب با شرایط شما دولتی یا خصوصی باشد. بدون داشتن بیمه درمانی نمی توانید ویزای آلمان را اخذ نمایید.

  • فراگیری زبان:

    برای تحصیل، کار و در نهایت زندگی در کشور آلمان می بایست از حداقل دانش زبانی بهره مند باشید.

  • گردآوری و تهیه مدارک:

    باید تمامی مدارک لازم برای مسیر مهاجرتی خود را آماده کنید.

  • اخذ ویزا:

    پس از انجام تمامی مراحل بالا می توانید برای اخذ ویزای آلمان اقدام نمایید.

معرفی راه های مهاجرت به آلمان

شرایط مهاجرت به آلمان به طور کلی در سه روش اصلی تحصیل، کار و سرمایه گذاری به صورت زیر هستند:

مهاجرت تحصیلی به آلمانمهاجرت کاری به آلماناقامت با سرمایه گذاری در آلمان
شرایط سنی20 تا 32 سال18 تا 35 سال18 تا 50 سالگی
مدرک تحصیلیآخرین مدرک تحصیلی قبلیکارشناسی و کارشناسی ارشدمعمولا کارشناسی
مدرک زبانآیلتس 6 یا زبان آلمانی A2آیلتس 6.5 یا زبان آلمانی B1حداقل آیلتس 5 یا زبان آلمانی B1
سابقه کارلازم نداردحداقل 2 سالبستگی به روش سرمایه گذاری دارد
حداقل سرمایه20 هزار یورو دانشگاه خصوصیدانشگاه های دولتی رایگان15 هزار یورو25 هزار یورو

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

امکان تحصیل به دو زبان انگلیسی و آلمانی، شرایط بسیار خوب کار پس از پایان تحصیل و دلایل دیگری باعث شده است آلمان یکی از اولین انتخاب های مهاجرت و تحصیل باشد. توجه داشته باشید که تحصیل به تنهایی نمی تواند منجر به اخذ اقامت دائم آلمان شود و افراد برای تحقق این امر باید پس از پایان تحصیل در آلمان استخدام شوند و ویزای تحصیلی آلمان را به نوع کاری تغییر دهند. فارغ التحصیلان به مدت 18 ماه فرصت دارند که در آلمان بمانند و به جستجوی کار بپردازند در صورتی که نتوانند در این زمان در شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند باید کشور آلمان را ترک کنند.

  • تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی

معمولا برای تحصیل لیسانس در دانشگاه های دولتی و رایگان آلمان، باید در کنکور ایران قبول شده باشید. اما موسسه MIE فرصت خوبی را فراهم آورده است تا با دیپلم 12 ساله، بدون قبولی در دانشگاه سراسری ایران در دانشگاه های دولتی آلمان تحصیل کنید. در واقع دانش آموزانی که دیپلم ۱۲ ساله را در ایران اخذ نموده اند با دارا بودن مهارت زبان آلمانی در سطح A2 یا B1 می توانند در دوره زبان آلمانی و فاندیشن شرکت کنند و وارد مقطع کارشناسی شوند.

طول دوره تحصیلمدرک زبانهزینه تحصیلشرط معدلشرایط سنی
3 الی 4 سالزبان آلمانی A2آیلتس 6حدود 10 هزار یورو دیپلم با GPA 3 یا بالاترحداکثر 21 سال
  • تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

    مقطع کارشناسی ارشد در آلمان در بیشتر رشته ها به دو زبان انگلیسی و آلمانی ارائه می شود و دانشجویان می توانند با داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6.5 به بالا و یا مدرک زبان آلمانی B2 در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نماید. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز همانند مقطع کارشناسی تقریباً رایگان می باشد و دانشجویان هزینه ای در حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ یورو در هر ترم به عنوان شهریه پرداخت می نمایند.

    طول دوره تحصیلمدرک زبانهزینه تحصیلشرط معدلشرایط سنی
    2 سالزبان آلمانی B1آیلتس 6.5200 تا 300 یورو کارشناسی معدل 15حداکثر 30 سال
  • تحصیل در آلمان در مقطع دکترا

    در مقطع دکترا پذیرش با تأیید استاد راهنما انجام می پذیرد و در واقع کسانی می توانند در مقطع دکترا تحصیل نمایند که رزومه تحصیلی خوبی داشته باشند و از نظر استاد راهنما قابل تأیید باشند. همانطور که می دانید تحصیل در مقطع دکترا در آلمان به عنوان شغل پذیرفته شده است و دانشجویان با عملکرد مناسب خود در دانشگاه می توانند حقوق دریافت کنند و هزینه زندگی خود را تأمین نمایند. البته میزان این دستمزد به عملکرد دانشجو بستگی دارد و دستمزد همه دانشجویان به یک میزان نخواهد بود.

    طول دوره تحصیلمدرک زبانهزینه تحصیلشرط معدلشرایط سنی
    4 الی 5 سالزبان آلمانی B2آیلتس 7رایگان با بورسیه کارشناسی ارشد معدل 15حداکثر 35 سال
  • مهاجرت از طریق کار تحصیل آلمان

    کشور آلمان برای آن دسته از عزیزانی که به دنبال کار پس از تحصیل هستند، دوره هایی تحت عنوان کار تحصیل ارائه نموده است. دوره های کار تحصیل آلمان برای افرادی که دیپلم 12 ساله خود را گرفته اند و حداکثر تا سن 24 سال دارند، به این صورت هستند که متقاضی در کنار تحصیل در آلمان می تواند در این کشور به کار مرتبط با رشته خود به مدت 16 الی 20 ساعت مشغول شود. این دوره ها برای بیشتر رشته های تحصیلی ارائه می شوند. متقاضی با شرکت در این دوره ها علاوه بر تحصیل ارزان در آلمان (فقط می بایست شهریه دانشگاه را پرداخت کند و از پرداخت باقی هزینه ها معاف می باشد) ماهیانه 300 الی 500 یورو نیز حقوق دریافت خواهد کرد.

  • مهاجرت به آلمان از طریق دوره زبان

    دوره زبان المانی در سطح ها و مهارت های مختلف برگزار می شود. هرچه کلاس ها کوچک تر باشند یادگیری بهتر صورت می گیرد. به طور تقریبی کلاس ها در قالب گروه های 10 نفره و توسط گویندگان بومی که دارای مدرک دانشگاهی هستند، برگزار می شود. دانشجویان که به دنبال پیشرفت تحصیلی و کاری هستند، می توانند در دوره هایی شرکت کنند که این امکان را برای آن ها فراهم می کند. آزمون های TestDAF(آزمون المانی به عنوان یک ازمون زبان خارجی)، آزمون DSD (دیپلم زبان آلمانی) و GDS (دیپلم زبان المانی در موسسه گوته) از بهترین و معتبرترین دوره های زبان در المان هستند.

    برای دانشجویان بین المللی که می خواهند در دوره زبان المانی به صورت فشرده شرکت کنند، مدت 3 تا 12 ماه طول می کشد تا ویزای آن ها صادر شود. از شرایط مورد نیاز برای دریافت ویزای دوره زبان داشتن دیپلم، گواهی ثبت نام در دوره، اثبات تمکن مالی و گذرنامه معتبر است. در بسیاری از کالج ها و آموزشگاه های معتبر آلمان این دوره ها برگزار می شود و با شرکت در این دوره ها متقاضی می تواند با فرهنگ و اصطلاحات محاوره و عامیانه این کشور آشنا شود. در کالج هایی که دوره های زبان المانی تدریس می شود، بهترین مربیان مشغول به کار هستند. برخی از بهترین موسسات دوره زبان در المان عبارتند از:

  • The Middlebury School

     

  • Goethe University

     

  • Institute for International Education of Students Abroad (IES)

     

  • GLS Campus Berli

شرایط مهاجرت از طریق کار به آلمان

مهاجرت کاری به آلمان یکی از بهترین روش های مهاجرتی شناخته شده است و در صورت داشتن شرایط اخذ ویزای کار آلمان معمولاً روش دیگری به شخص متقاضی توصیه نمی شود. جهت اخذ ویزای کار آلمان دو روش وجود دارد.

  • اخذ ویزای کار آلمان از طریق پیشنهاد کار یا JOB OFFER

    در روش اول اقدام جهت اخذ ویزای کار آلمان که به ویزای پیشنهاد کاری آلمان یا ویزای جاب آفر آلمان نیز مشهور است بمی بایست متقاضی job offer داشته باشد. متقاضی در صورتی می تواند از این طریق برای مهاجرت به آلمان اقدام نماید که کارفرمایی در کشور آلمان دعوتنامه ای به جهت استخدام متقاضی ارسال نماید. پیش تر کارفرمای آلمانی در صورتی می توانست برای شخص متقاضی دعوتنامه یا job offer ارسال نماید که شخص مناسبی برای استخدام در شغل مورد نظر در کشور آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود نداشته باشد. اما در قوانین جدید ویزای کار آلمان در سال 2021، در صورتی که شخصی پیشنهاد کار دریافت کند می تواند این ویزا را دریافت کند و شهروندان آلمان یا اتحادیه اروپا اولویتی ندارند. مهاجرت پرستاران به آلمان نیز با گذراندن دوره های زبان در آلمان و سپس گرفتن پیشنهاد شغلی امکان پذیر است.

  • ویزای جستجوی کار آلمان

    روش دوم جهت اخذ ویزای کار آلمان ویزای جستجوی کار آلمان است. در حال حاضر کشور آلمان نیاز خود را به نیروی متخصص اعلام نموده است و افرادی که مهارت قابل توجهی دارند می توانند برای ویزای جستجوی کار در آلمان اقدام نمایند. این ویزا برای مدت ۶ ماه به شخص خارجی تعلق می گیرد این شخص ۶ ماه فرصت دارد که در کشور آلمان حضور داشته باشد و شغل مورد نظر خود را متناسب با رشته تخصصی خود در آلمان بیابد. افرادی که مدرک تحصیلی حداقل لیسانس دارند و سابقه کار اجرایی در زمینه رشته تحصیلی خود دارند می توانند جهت اخذ این ویزا اقدام نمایند. در سال 2021 شرایط دریافت ویزای جاب سیکر آلمان آسان تر شده است و در صورتی که دو سال تحصیل تخصصی داشته باشید و مدرک شما مورد تایید آلمان قرار گیرد نیز می توانید این ویزا را دریافت کنید. البته مهارت زبان انگلیسی و یا آلمانی نیز برای اخذ این ویزا لازم است.

  • شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ویزای شانس

    دریافت کارت شانس آلمان یا Chancenkarte یکی از مسیرهای مهاجرت به آلمان از طریق کار می باشد و به فرد متخصص اجازه می دهد برای یافتن شغل مناسب وارد آلمان شود و در عین حال تا 20 ساعت در هفته اجازه کار داشته باشد. شرایط مهاجرت از طریق ویزای شانس به آلمان تقریبا شبیه به ویزای جاب سیکر آلمان و کمی ساده تر است به همین دلیل از این ویزا می توان به عنوان یکی از راحت ترین راه مهاجرت به آلمان نام برد.

    برای دریافت Chancenkarte فرد الزامی برای ارائه مدرک دانشگاهی ندارد و تنها تجربه کاری کفایت می کند در حالی که برای دریافت ویزای جاب سیکر لازم است شخص دارای مدرک دانشگاهی حداقل فوق دیپلم باشد. علاوه بر این مدت زمان ویزای جاب سیکر آلمان 6 ماه است در حالی که شخص پس از دریافت کارت شانس می تواند تا 1 سال در آلمان اقامت داشته باشد تا شغل مناسب با تخصص خود را پیدا کند و این یکی از مزیت های این مسیر نسبت به جاب سیکر آلمان می باشد.

    برای دریافت Chancenkarte فاکتورهایی جهت دریافت 14 امتیاز تعریف شده و در صورتی که متقاضی بتواند 6 امتیاز کسب کند، واجد شرایط مهاجرت از طریق ویزای شانس به آلمان خواهد شد که در جدول زیر می توانید نگاهی به آن بیندازید.

    4 امتیازمدرک دانشگاهی
    3 امتیازسابقه کاری
    1 امتیازاسپانسر
    1 امتیازاقامت قبلی در آلمان
    1 امتیازهمسر
    1 امتیازB1مدرک زبان آلمانی
    2 امتیازB2
    3 امتیازC1
    2 امتیازکمتر از 35 سالسن
    1 امتیازبین 35 تا 45 سال

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

در حال حاضر روش سرمایه گذاری در آلمان ثبت شرکت است که با سرمایه بسیار کم نیز امکانپذیر است. متقاضیان سرمایه گذاری در آلمان می توانند از طریق ثبت شرکت در آلمان، اقامت و تابعیت کشور آلمان را اخذ نمایند لذا سرمایه گذاری در آلمان راهی برای مهاجرت به آلمان نیز شناخته می شود. شرایط لازم برای سرمایه گذاری در آلمان با ثبت شرکت به صورت زیر است:

  • جهت ثبت شرکت در آلمان می بایست طرح توجیه اقتصادی سرمایه گذار مورد تأیید اتاق بازرگانی آلمان واقع شود.
  • به طور معمول طرح هایی تأیید خواهند شد که از نظر دولت آلمان سود دهی خوبی در کشور آلمان داشته باشد.
  • سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در آلمان در حدود ۲۵ هزار یورو می باشد که بازگشت سرمایه بسیار خوبی از این راه قابل تصور است.

مهاجرت به آلمان از طریق تولد

تولد در آلمان یکی از طرق کسب تابعیت آلمان می باشد. اعطای تابعیت از طریق تولد در دنیا دارای دو سیستم خاک و خون می باشد. گاها در برخی کشورها مثل کشور آلمان و بر طبق بند ۲، از ماده ۷ قانون مدنی آلمان، یک شخص می تواند چندین اقامتگاه دارا باشد، لذا همانطور که در بحث تابعیت، اشخاص دارای تابعیت مضاعف هستند در بحث اقامتگاه نیز افرادی هستند که دارای بیش از یک اقامتگاه هستند. کشور آلمان تابع، سیستم خون است. یعنی طفلی که در کشور آلمان متولد می شود تابع نسب و خون والدین خود قرار می گیرد. بدین معنا که طفل تا رسیدن به سن قانونی تابعیت اقامتگاه پدری خود را دارا است و متعاقب آن می تواند اقامتگاه مادری خود را برگزینند که البته این مورد بسته به کشور مادری دارد که قانون تابعیت مضاعف را پذیرفته باشد.

براساس قانون مدنی آلمان، موارد ذیل سبب اخذ تابعیت آلمان، از طریق سیستم خون یا خاک می باشند.

  • اگر فرد از پدر و مادر آلمانی به دنیا بیاید.
  • طفلی که در خاک آلمان، از پدر و مادر نامعلوم به دنیا آمده است.
  • فرد متولد شده در آلمان که در 21 سال ابتدایی زندگی، حداقل 8 سال را در آلمان زندگی کرده باشد.
  • به مدت حداقل 6 سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد.
  • طفلی که یکی از والدینش آلمانی باشد، بدون توجه به محل تولد طفل آلمانی محسوب خواهد شد.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یکی از آسان ترین روش های اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج با یک شخص آلمانی و یا شخص مقیم کشور آلمان است اما باید توجه داشته باشید که امروزه به دلیل سوء استفاده هایی که از این طریق انجام شده است قوانین بسیار سختگیرانه ای در این باب وضع شده است. لذا در حال حاضر تنها افرادی می توانند مهاجرت به آلمان را از طریق اخذ ویزای ازدواج پیش بگیرند که قصد واقعی این امر را ثابت نمایند. در واقع اگر شخصی قصد ازدواج با یک تبعه آلمان و یا مقیم آلمان را داشته باشد می بایست مدارکی همچون عکس های خانوادگی، ایمیل، سند ازدواج، گواهی تجرد و گواهی عدم سوء پیشینه را به سفارت ارائه دهد. شخص تبعه آلمان نیز می بایست ثابت نماید از نظر مالی امکان تأمین همسر خود را در کشور آلمان خواهد داشت. یکی از شرایط خاص و ویژه این امر دریافت دستمزد مکفی برای تأمین معاش دو نفر شخص بالغ در کشور آلمان است. همچنین شخص تبعه آلمان می بایست ثابت نماید سابقه نقض قانون و سوء پیشینه ای در کشور آلمان نداشته است. یکی از مواردی که همسر ایرانی می بایست به آن توجه نماید داشتن مهارت زبان آلمانی در سطح ابتدایی است.

از جمله قوانینی که امروزه از بروز هر گونه سوء استفاده از طریق ازدواج جلوگیری می نماید اعطای پاسپورت به همسر خارجی پس از گذراندن حداقل ۳ سال زندگی مشترک در آلمان است. بنابراین مهاجرت به آلمان از طریق ویزای ازدواج یکی از آسان ترین و در عین حال حساس ترین ویزا ها از نظر دولت آلمان است.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان، پناهندگی در آلمان است. امروزه با توجه به حجم زیاد پناهنده در سر تا سر دنیا به خصوص در کشور آلمان امکان رد درخواست پناهندگی بسیار زیاد است و کیس های پناهندگی با دقت بسیار بیشتری بررسی می شوند لذا باید توجه داشته باشید این روش به هر بهانه قابل قبول نیست و ریسک زیادی به همراه خواهد داشت. با توجه به خطراتی که امروزه متوجه پناهندگان می شود بر همه واضح و مبرهن است که این روش مردود شناخته شده است و به هیچ وجه از سوی حقوقدانان توصیه نمی شود.

اشخاصی که در آلمان درخواست پناهندگی ارائه می دهند از خدماتی برای گذران زندگی خود برخوردار می شوند. این خدمات شامل پرداخت هزینه های اولیه زندگی من جمله خوراک، پوشاک و مسکن می شود. البته منظور از مسکن مکان هایی است که وضعیت قابل قبولی از جهت بهداشتی و امنیت خاطر ندارند و پناهجویان تا زمان تأیید درخواست پناهندگی خود می بایست این شرایط را پذیرا باشند در غیر این صورت خدماتی از طرف دولت دریافت نخواهند نمود.

مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان

مدارک مورد نیاز برای هر مسیر متفاوت می باشد حتی در مسیر تحصیلی نیز مدارکی که از متقاضی خواسته می شود متناسب با مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه متقاضی می باشد. به طور کلی مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان در زیر آورده شده است.

  • مدارک هویتی
  • مدارک اثبات تمکن مالی
  • مدارک عدم سوء پیشینه
  • مدارک پزشکی
  • مدارک سوابق شغلی
  • مدارک تحصیلی
  • مدرک بیمه

مدرک زبان برای مهاجرت به آلمان

با توجه به هدف شما از مهاجرت به آلمان، مدرک زبان مورد نیاز متفاوت می باشد. به عنوان مثال برای تحصیل در آلمان دو مسیر وجود دارد یا در دانشگاه های دولتی این کشور مشغول به تحصیل شوید که در این صورت مدرک زبان آلمانی مورد نیاز می باشد. میزان تسلط به زبان آلمانی بسته به مقطعی که برای آن اقدام می کنید دارد ولی به طور کلی می بایست حداقل B1 الی B2 باشد. در صورتی که برای دانشگاه های خصوصی آلمان اقدام می کنید دیگر نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی ندارید و می بایست مدرک زبان انگلیسی ارائه دهید که این مدرک متناسب با مقطع تحصیلی متفاوت می باشد. اگر متقاضی برای کار در آلمان اقدام نموده است، با توجه به اینکه قرار است با کارفرما و بقیه افراد ارتباط برقرار نماید پس نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی با نمره B2 یا C1 خواهد داشت. در مسیر سرمایه گذاری نیز متقاضی نیاز به ارائه مدرک زبان ندارد ولی می بایست به زبان انگلیسی یا آلمانی آشنایی داشته باشد.

شرط سنی مهاجرت به آلمان

یکی از مهمترین شرایط مهاجرت به آلمان، سن متقاضی می باشد. در زیر در مورد شرایط سنی مهاجرت به آلمان در هر کدام از مسیرهای مهاجرت قانونی به آلمان بیشتر توضیح داده شده است.

نام مسیرشرایط سنی لازم
تحصیلیکارشناسی: حداکثر 23 سال
کارشناسی ارشد: حداکثر 30 سال
دکتری: بدون محدودیت سنی
کاری40 الی 43 سال
ثبت شرکت و سرمایه گذاری و خرید ملکبدون محدودیت سنی

بهترین راه برای مهاجرت به المان کدام است؟

بهترین راه برای مهاجرت به کشور آلمان بر اساس سه دسته راحت ترین، سریع ترین و ارزان ترین راه قابل بررسی است. به طور کلی می توان به دلایل زیر هر یک از راه های گفته شده را در دسته خود به عنوان بهترین نام برد:

راحت ترین راه مهاجرت به آلمان

سریع ترین راه مهاجرت به آلمان

ارزانترین راه مهاجرت به آلمان

تحصیل در آلمانویزای جستجوی کار آلمانتحصیل در آلمانسرمایه گذاری در آلمانکار در آلمان

هزینه مهاجرت به آلمان

بیشترین میزان هزینه های زندگی در آلمان مربوط به اجاره منزل است که اجاره منزل در آلمان به طور متوسط 9.04 درصد بیشتر از فرانسه است و هزینه متوسط ماهیانه یک خانواده چهار نفره بدون در نظر گرفتن هزینه اجاره منزل 2,669.90 یورو می باشد. همانطور که اشاره شد، هزینه مهاجرت به آلمان متناسب با مسیری است که متقاضی از طریق آن برای مهاجرت به آلمان اقدام می کند. در زیر در مورد هزینه مهاجرت به آلمان در برخی از مهمترین مسیرهای مهاجرتی آورده شده است:

  • هزینه مهاجرت به آلمان از طریق کار

    هزینه های مهاجرت از طریق کار به آلمان به صورت زیر است:

    هزینه ویزای شینگنمقدار تمکن مالی
    60 یورو9,000 یورو
  • هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان

    هزینه مهاجرت تحصیلی به آلمان شامل هزینه درخواست ویزا، تمکن مالی و هزینه زندگی دانشجویی در آلمان به همراه شهریه دانشگاه می باشد. شهریه دانشگاه خود نیز متناسب با رشته، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه می باشد. که در جدول زیر می توانید این هزینه ها را مشاهده کنید:

    نوع هزینهمیزان هزینه (یورو)
    ویزا60
    تمکن مالی برای 3 ماه8 هزار و 700
    شهریه دانشگاه + هزینه تحصیلدانشگاه دولتی: 560 الی 870دانشگاه خصوصی: 10 هزار (به طور متوسط)
    هزینه ماهیانه زندگی دانشجویی400 الی 600
  • هزینه مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

    هزینه مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری شامل هزینه ویزا به همراه هزینه لازم برای هر مسیر انتخابی جهت سرمایه گذاری می باشد.

    هزینه ویزا شینگنمتوسط هزینه ثبت شرکت
    60 یورو25,0000 یورو

هزینه زندگی مهاجران در آلمان

 هزینه های زندگی در آلمان با توجه به اینکه این کشور در قلب اروپا واقع شده است و کشوری بسیار صنعتی است، در مقایسه با کشور های هم ترازش، مناسب است. گران ترین شهر آلمان دوسلدورف می باشد که هزینه زندگی در آن به صورت میانگین ماهیانه 2،600 یورو گزارش شده است. از سوی دیگر شهر لایپزیک به عنوان ارزان ترین شهر آلمان شناخته می شود که هزینه ماهیانه زندگی در این شهر به صورت میانگین 1،900 یورو می باشد. در جدول زیر برخی از هزینه ها برای زندگی در آلمان بررسی شده است.

اقلامهزینه (یورو)
غذای رستوران10
بلیط سینما10
تردد ماهیانه70
خدمات رفاهی ماهیانه214

در زیر به مقایسه هزینه زندگی در دو شهر مهم آلمان پرداخته ایم.

  • مقایسه هزینه زندگی در برلین و هامبورگ

    برلین 14.58 درصد ارزان تر از آمستردام است همچنین اجاره در برلین به طور متوسط 34.72 درصد کمتر از آمستردام می باشد. هامبورگ بدون احتساب اجاره بها 13.08 درصد ارزان تر از آمستردام است همچنین اجاره بها در هامبورگ به طور متوسط 35.47 درصد کمتر از آمستردام می باشد.

    شهر هاهزینه زندگی به طور کلی در مقایسه با یکدیگرهزینه ماهانه یک خانواده چهار نفرههزینه ماهانه یک شخص مجرد
    برلینارزان ترحدود 2,817.23 یورو (بدون احتساب اجاره منزل)824.72 یورو
    هامبورگگران ترحدود 2,895.32 یورو (بدون احتساب اجاره منزل)838.26 یورو

شرایط مهاجرت خانوادگی به آلمان

از مهمترین دغدغه بسیار از افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، خانواده می باشد. راه های مهاجرت به آلمان بسیار متنوع می باشد که در اغلب این مسیرها دولت آلمان به متقاضیان اجازه می دهد تا خانواده خود را در مهاجرت به این کشور به همراه داشته باشند و برای آن ها ویزای همراه آلمان را اخذ نمایند. در زیر در مورد شرایط مهاجرت به آلمان همراه با خانواده در مسیرهای مختلف بیشتر توضیح داده شده است.

نام مسیرشرایط
تحصیلیزیر 18 سال: یکی از والدین می تواند درخواست ویزای گاردین نماید همچنین هر دو والد می توانند درخواست ویزای توریستی کنند.
بالای 18 سال: متقاضی که در مقاطع مختلف دانشگاهی در آلمان مشغول به تحصیل است می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید. بهتر است این درخواست پس از مستقر شدن متقاضی در آلمان باشد.
کاریویزای جاب سیکر: اجازه ندارد با خود همراه ببرد.
ویزای جاب آفر: در صورت اثبات توانایی مالی می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید.
خرید ملکچون هیچ آثار اقامتی برای خود متقاضی ندارد پس نمی تواند برای همراهان نیز درخواست ویزا دهد.
ثبت شرکت و سرمایه گذاریمتقاضی می تواند برای خانواده درخواست ویزای همراه نماید.

مزایا و معایب مهاجرت المان

کشور صنعتی و پیشرفته آلمان همواره از مهاجران متخصص استقبال می کند و قطعا مهاجرت به آلمان یک تصمیم بسیار مهم برای تغییر جهت زندگی می باشد که می بایست با دیدی باز و با شناخت تمامی مزایا و معایب این امر، برای آن اقدام نمایید. بسیاری از افراد نیمه ی ترازوی مشکلات مهاجرت به آلمان را نسبت به مزایای آن سنگین تر عنوان می کنند. با این حال در ادامه ما به مقایسه مزایا و معایب مهاجرت به آلمان خواهیم گفت:

مزایای مهاجرت به آلمان

معایب و سختی های مهاجرت به آلمان

وجود موقعیت های شغلی بسیار

فراگیری زبان آلمان

امنیت بالا

هزینه های بالای مسکن

سطح بالای مراقبت های بهداشتی

دست یابی سخت به اینترنت خانگی

امکان تحصیل رایگان

سیستم حمل و نقل بسیار پیشرفته و قوی

شرایط اخذ تابعیت آلمان پس از مهاجرت

گام آخر در مسیر مهاجرت به آلمان اخذ تابعیت این کشور می باشد. روشی برای اخذ تابعیت آلمان در زمانی کوتاه وجود ندارد. در تمامی روش ها فرد باید مدت زمان مشخصی را در کشور آلمان اقامت کند و سپس اقامت دائم آلمان را اخذ نماید تا بتواند برای تابعیت آلمان درخواست کند. افرادی که همسر آلمانی دارند می توانند پس از 3 سال زندگی در آلمان جهت اخذ تابعیت درخواست نمایند. برای افراد دیگر در حالت عمومی شخص باید حداقل به مدت 5 سال در کشور آلمان به کار بپردازند و مالیات پرداخت کند تا بتواند اقامت دائم آلمان را دریافت کند. پس از اخذ اقامت دائم نیز شخص پس از گذشت 3 سال دیگر می تواند برای اخذ تابعیت و پاسپورت آلمانی اقدام کند. برای تحقق این امر شخص باید نشان دهد که با جامعه آلمان ادغام شده است و با فرهنگ، تاریخ و زبان این کشور آشنایی کامل دارد.

وکیل مهاجرت به آلمان

شاید بپرسید وکیل مهاجرت به آلمان را چگونه باید انتخاب کنیم؟ بهترین وکیل مهاجرت به آلمان را با سه مولفه می توانید بشناسید:

  1. متناسب با سرمایه، شرایط خانوادگی، شرایط سنی و سطح تحصیلات بهترین روش اقامت آلمان را به شما پیشنهاد می دهد.
  2. اجازه کار وکالت در آلمان یا ارتباط قانونی با وکیل رسمی آلمانی دارد.
  3. با شما در بیان چالش های پیش رو در پروسه مهاجرت به آلمان صادق باشد.

دسته بندی شده در: